Så er det endelig avklart, Sivert Heltne Nilsen går fra Brann til danske Horsens.

– Jeg er vanvittig glad for å gå til AC Horsens, hvor jeg virkelig har følt meg ønsket. Jeg gleder meg til å måle krefter med klubben og Superligaen, sier spilleren til klubbens hjemmeside.

– For oss er det en gave

Mens Brann-fansen raser, og ikke forstår hvorfor en klubb med sjanse på seriegull skal selge midtbanesjefen sin til et middels dansk lag, er man i Horsens naturlig nok mer fornøyd.

– For oss er det en gave å ønske velkommen en spiller som har vært med på å vinne sølv i Norge og er en profil for Brann i Bergen, som leder Eliteserien denne sesongen, sier Horsens-manager Bo Henriksen til egne nettsider.

Klubbens dyreste noen gang

Ifølge Horsens Folkeblad blir Heltne Nilsen den dyreste spilleren som noensinne er kjøp til klubben. BA fortalte i helgen om en antatt overgangssum på tre millioner norske kroner. Midtbanemannen har hadde halvannet år igjen av sin kontrakt med Brann, og skal nå inn og være ledestjerne for et relativt ungt lag. Horsens har solgt en del spillere i sommer, og hadde sånn sett midler til å løse ham fra kontrakten i Bergen.

 

Heltne Nilsen har skrevet under for hele fem år med danskene, og er antatt å gå opp i lønn fra den drøye millionen han hadde årlig i Brann.

Spilte for seg selv på Nymark

– Jeg skifter til en klubb med et fantastisk stadion, gode folk rundt laget og en lidenskapelig trener med et engasjement som smitter. Det er min ambisjon å bidra så mye som mulig for å hjelpe med å få klubben høyere opp på tabellen, sier Heltne Nilsen selv.

Mandag hadde 26-åringen sin siste økt med Brann, men drev da mest på for dseg selv mens lagkameratene spilte rolig fotball i en restitusjonsøkt etter Haugesund-kampen søndag.