Nå har han skrevet under for Viking

Veton Berisha er klar for Viking.

Veton Berisha er klar for Viking. Foto:

Den ventede overgangen til Veton Berisha er nå bekreftet.

DEL

Egersunderen møtte ikke opp på Branns første trening for året mandag denne uken. Dette fordi Brann og Viking hadde kommet såpass langt i forhandlingene at en overgang var nært forestående.

Senere på dagen kom bekreftelsen fra Brann og Viking om at de var enige om betingelsene for en overgang. Viking må betale syv millioner kroner for angriperen.

Tirsdag var Berisha gjennom den medisinske testen i Viking. Partene har også blitt enige om de personlige betingelsene, og 25-åringen kan omsider kalle seg Viking-spiller igjen.

– Etter lange forhandlinger med Viking ble vi enig om en overgangssum som vi er godt fornøyd med. Veton signerte en lang kontrakt med Brann da han kom i fjor, og da er det spesielt at han ga så sterkt uttrykk for at han ville spille et annet sted. Vi må ha spillere som virkelig ønsker å spille for Brann. For oss har det vært viktig å få til en avtale som er god for Brann og det har vi fått til, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til Brann.no.

Ønsket seg vekk

Viking har i lang tid forsøkt å hente hjem sin tidligere helt. Det ble lagt inn flere bud før nyttår, men alle ble avvist av Brann.

1. nyttårsdag gikk Berisha ut i BT og uttrykte sitt ønske om å få reise hjem til Stavanger. Senere gjorde han det samme i podkast i Stavanger Aftenblad.

Det fikk lagkamerat i Brann, Ruben Kristiansen, til å tenne på alle plugger.

Tre mål på 26 kamper

I helgen tok Brann og Viking opp dialogen igjen, og siddisene høynet budet fra fem millioner kroner til syv. Det var godt nok for Rune Soltvedt og Brann.

Berisha ble hentet til Brann for under ett år siden. Rødtrøyene betalte rundt seks millioner kroner for å løse ham fra kontrakten i den østerrikske klubben Rapid Wien, men rogalendingen ble ingen suksess i Brann. På 26 kamper ble det kun tre mål.


Artikkeltags