Skal jobbe for Sogndal, Fyllingsdalen og NFF

Tom Mangersnes skal jobbe for både Sogndal, FK Fyllingsdalen og Norges Fotballforbund kommende sesong.

Tom Mangersnes skal jobbe for både Sogndal, FK Fyllingsdalen og Norges Fotballforbund kommende sesong. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tom Mangersnes får det travelt i 2015.

DEL

Etter 2014-sesongen ga Mangersnes seg som assistenttrener i Sogndal. Nå skal han likevel fortsette i rolle i klubben, som rykket ned fra årets eliteserie sammen med Brann og Sandnes Ulf, kommende sesong.

– Jeg skal ha ansvar for analysearbeidet, men samtidig skal jeg også være speider for klubben. Basen min skal være i Bergen, forteller Mangersnes til BA.

SKAL OGSÅ BIDRA PÅ VARDEN

Tidligere Brann-spiller Eirik Bakke har overtatt treneransvaret i Sogndal før 2015-sesongen.

Samtidig som Mangersnes skal ha denne rollen i Sogndal blir han også med i 2. divisjonsklubben FK Fyllingsdalen. Der skal han være med i trenerteamet til Olafur Örn Bjarnason.

– Jeg bor i Fyllingsdalen, og da ble det naturlig å være med å bidra her, sier Mangersnes, som var både hoved- og assistenttrener for Løv-Ham i 1. divisjon.

To jobber er ikke nok. For i tillegg er bergenseren analayseanasvarlig på det norske U19-landslaget, som spiller en avgjørende kvalifisering for å bli med i EM-sluttspillet til sommeren i mars.

Tidligere i høst var Mangersnes i samtaler med Bengt Sæternes om å bli assistenten hans i Sandnes Ulf.

SOGNDAL HENTER FRA BRANN

– Grunnen til at jeg ga meg i Sogndal var at jeg ville ha mer tid sammen med familien min, som bor her i Bergen. Derfor ble var ikke en ny pendlerjobb like aktuelt for meg, sier mannen med tre jobber i 2015.

Mangersnes blir ikke den eneste lokale som skal bidra i Sogndals trenerteam neste sesong. Yngve Myhre leder for det medisinske i klubben. Han har vært fysioterapeut i Branns utviklingsavdeling.

– Jeg har vært med i Branns utviklingsavdeling siden den ble startet opp i 2008. Nå føler jeg meg klar for å ta et nytt steg i karrieren, og da ble det spennende da denne oppgaven dukket opp, sier kvinnherdingen til BA.

Tidligere Brann-spiller Helge Haugen blir spillende fysisk trener Sogndal neste sesong.

Artikkeltags