For dårlig for Brann 2 i 2012 - kan gå til Premier League for 196 millioner

Oumar Niasse er ifølge engelske The Guardian på vei til Premier League for nesten 200 millioner kroner.

Oumar Niasse er ifølge engelske The Guardian på vei til Premier League for nesten 200 millioner kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Storklubber snuser på tidligere Brann-spiller Baye Oumar Niasse.

DEL

Husker du Baye Oumar Niasse? Ikke det, nei. Han spilte kun tre kamper i eliteserien for Brann, og det angrer kanskje rødtrøyene på i dag.

Senegaleseren ble hentet til Bergen på lån før 2012-sesongen fra senegalesiske Ouakam. Brann hadde opsjon på kjøp, men Niasse ble aldri noen hit på Stadion.

Etter kun et knapt halvt år i Brann ble han vraket, og returnerte til hjemlandet.

– På det tidspunktet forsvarte han ikke en gang en plass på Brann 2. Trenerne der ville helst ikke ha med med videre. Det var helt naturlig å sende ham tilbake, forteller daværende sportssjef i Brann, Rolf-Magne Walstad.

Og legger til:

–  Det var ikke slik at Niasse tok helt fyr da han forlot oss. Han hadde problemer med å finne seg klubb da han kom hjem, men etter hvert fant han seg et lag.

Niasse endte etter hvert i tyrkiske Akhisar Belediyespor. Etter gode prestasjoner, hvor han scoret 15 mål i sin første sesong for klubben, ble han i januar 2014 solgt til russiske Lokomotiv Moskva. Overgangssummen lå på i underkant av 50 millioner kroner (5,5 millioner euro).

Overgangsum: 196 millioner

Mandag skriver den engelske avisen The Guardian at den tidligere Brann-angriperen kan være på vei til Premier League for 196 millioner kroner (15 millioner pund)

Ifølge den engeleske avisen skal Chelsea, Manchester United og Tottenham være interessert i Lokomotiv Moskva-spilleren. De tre storklubbene har alle speidet på senegalseren i første halvdel av sesongen, og er alle tre på jakt etter forsterkninger fremover i overgangsvinduet i januar.

The Guardian skriver også at Everton, Newcastle og Aston Villa snuser på den senegalesiske landslagsspilleren som ble kåret til Årets spiller i russisk Premier League i 2015.

– Angrer du på at dere sendte ham hjem?

–  Ser man det med 2016-øyne, så er det klart jeg gjør det, men ikke slik situasjonen var da vi valgte å avslutte lånekontrakten. Denne historien viser bare hvor fort ting kan snu i fotball, sier Walstad.

– Han var hentet som en potensiell backup fra Kim Ojo. Det han presterte og levert i Brann var langt unna det han viste på prøvespill i Tyrkia, understreker han.

Årets spiller i Russland

Niasse er toppscorer i den russiske hovedstadsklubben denne sesongen med åtte mål på 15 kamper, og det er bare én spiller som scorer mer enn ham i den russiske ligaen denne sesongen.

Den tidligere Brann-angriperen har vært en viktig grunn til at Lokomotiv Moskva ligger på tredjeplass i den russiske ligaen denne sesongen. De er kun fem poeng bak serieleder og Moskva-rival, CSKA Moskva. De er også gått videre i Europaligaen.

Tyske Bayer Leverkusen og franske Monaco skal allerede lagt inn bud på Niasse, men begge klubbene har fått budene avvist av russerne. Men Niasse skal ifølge avisen være innstilt på en overgang til engelsk fotball. Konen hans har slekt i Manchester.

– Denne historien kommer vi helt sikkert til å høre flere ganger, men det må i alle fall ha vært god scouting av Brann som fant ham, sier Rolf-Magne Walstad.

Artikkeltags