Klæbo og Østberg håvet inn på Tour de Ski-suksessen

Val di Fiemme, Italia 20190106.
Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg etter at Klæbo kom i mål på siste etappe av Tour de ski på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme.

Val di Fiemme, Italia 20190106. Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg etter at Klæbo kom i mål på siste etappe av Tour de ski på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg gikk søndag inn til hver sin Tour de Ski-triumf. Det ga dem et realt påfyll på bankkontoen.

DEL

Ifølge oversikten til Det internasjonale skiforbundet (FIS) tjente Klæbo totalt 77.000 sveitserfranc i løpet av touren i Mellom-Europa. Det tilsvarer 675.000 kroner.

Trønderen vant fem av syv etapper. Sammenlagtseieren utgjør over 70 prosent av premiepengene. Klæbo topper FIS' pengeliste for 2018/19-sesongen suverent foran Sjur Røthe. I alt har trønderen i vinter hanket inn 847.000 kroner.

Østberg hadde én etappeseier mindre enn Klæbo, men Gjøvik-jenta tjente likevel 10.000 kroner mer på Tour de Ski-suksessen. Totalt har 28-åringen også håvet inn en god del mer enn Klæbo. Halvveis ut i sesongen har Østberg gått inn 986.000 kroner.

Seieren på fjerde etappe i Oberstdorf var hennes første i vinter, men Østberg hadde allerede tjent godt på en rekke pallplasser i distanserenn tidligere i vinter dominert av Therese Johaug.

Sistnevnte er nummer to på pengeoversikten til FIS for inneværende sesong. Med sine fem strake distanseseirer før jul er Johaug bokført med 575.000 kroner i premiepenger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken