Den norske jakten på Fourcade

Martin Fourcade fra Frankrike gikk i mål som seierherre etter 20 km normalprogram i VM i skiskyting i Holmenkollen torsdag.

Martin Fourcade fra Frankrike gikk i mål som seierherre etter 20 km normalprogram i VM i skiskyting i Holmenkollen torsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo (NTB): Martin Fourcades elleville VM-dominans står foran sin største utfordring lørdag. Redder det franske stafettlaget til gull også?

DEL

Fire løp og fire titler er det blitt så langt i Holmenkollen. Skal han sette mesterskapsrekord med fem gull også?

– Jeg er ganske sikker på at vi har det beste laget og at dette er opp til oss, sier Tarjei Bø.

Fourcade driver videre på et nesten eget nivå. Han har dominert skiskytingen i noen sesonger. Oslo-VM kan gjøre ham historisk.

Reprise

Både Ole Einar Bjørndalen (2002/OL, 2005/VM og 2009/VM) og Emil Hegle Svendsen (2013/VM) har fire titler fra samme mesterskap.

Lørdag går Norge for å vinne den første store stafetten siden VM-gullet i 2013. Etter det endte det i kjempeskuffelse i OL året etter. Da gikk det helt galt for Svendsen på siste skyting.

Fjorårets VM ga norsk sølv bak Tyskland.

Så på i klubbhus

Johannes Thingnes Bø har aldri vunnet noen seniorstafett i mesterskap. De tre andre på laget setter alle OL-gullet fra 2010 på topp.

– Jeg tror jeg var på junior-NM i Trøndelag et eller annet sted. Jeg så på TV. Jeg husker ikke så mye av det faktisk, men mamma, pappa og lillebror var med, sier Bø til NTB.

Der i et klubbhus så de at storebror Tarjei ble olympisk mester.

Fourcades kjempesuksess gjør at lillebror Bø er klar.

– Det er det ypperste nivået noen skiskytter har operert på, sier han. (©NTB)

Artikkeltags