Norge innfridde med gull på stafetten

Oslo  20160312.
Skiskytter-VM i Oslo 2016. Emil Hegle Svendsen under 4 x 7,5 km stafett menn i Holmenkollen skianlegg lørdag. 

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo 20160312. Skiskytter-VM i Oslo 2016. Emil Hegle Svendsen under 4 x 7,5 km stafett menn i Holmenkollen skianlegg lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norge med Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen tok gull på stafetten i VM på skiskyting på hjemmebane.

DEL

Svendsen fikk et forsprang på 29 sekunder på den siste etappen. 30-åringen skjøt fullt på sin første skyting, men bommet en gang på den siste skytingen i stafetten.

Det skapte spenning. Tyske Simon Schempp hadde knappet ned Norges ledelse til ti sekunder foran siste runden, men tyskeren klarte ikke å ta nok inn på Svendsen, og han hadde tid til å ta imot publikums hyllest på oppløpet. Tyskland tok sølvet, mens Canada sikret seg en sensasjonell bronsemedalje.

Med hele tiden

Norges stafett fikk en grei start med Bjørndalen. Veteranen skjøt fullt hus på første skyting, men måtte bruke to ekstraskudd på annen skyting.

Norges førstemann passerte 17 sekunder bak Tyskland, men gikk bra i sporet og sendte storebror Bø ut ni sekunder bak på fjerdeplass. Favoritten Frankrike med Simon Fourcade var 31 sekunder bak etter første etappe.

– Jeg fikk to bom på stående, en grov og en som var nær, så da måtte jeg kjøre på sisterunden, sa Bjørndalen til NRK.

Bø hentet inn tyskeren umiddelbart. På første skyting bommet han en gang, men var kun tre sekunder bak ledende Slovakia. På sin siste skyting ble det også en bom, men han gikk ut helt i tet med Slovakia og Canada. Til veksling kom Norge, Tyskland og Canada sammen. Frankrike fortsatte å tape tid og var 1.10 bak.

– Jeg hadde en helt enorm dag, kanskje en av de beste dagene i karrieren min. Jeg synes de andre gikk sent, så jeg måtte rykke fra dem, men ble overrasket over at de tok det igjen til Gratishaugen, sa Bø.

Thingnes Bø imponerte

Thingnes Bø tok det rolig på sin første runde, noe som ble belønnet med fullt hus på den liggende skytingen.

På annen skyting skjøt nordmannen glimrende med en rask og feilfri serie. Konkurrentene rundt bommet, og Norge hadde et godt forsprang før Bøs siste runde.

Der økte han ytterligere og sendte ankermann Svendsen ut 29 sekunder foran Tyskland og 34 sekunder foran Canada. Ned til fjerdeplass skilte det 1.08. Frankrike var hele 2.05 bak.

– Jeg har bare manglet det siste lille ekstra og fikk det virkelig til i dag, sa Thingnes Bø, som har havnet på fjerdeplass i alle de individuelle rennene.

Artikkeltags