Nytt norsk VM-gull på stafett etter Krogh-oppvisning

Martin Johnsrud Sundby (bak) under fredagens VM-stafett.

Martin Johnsrud Sundby (bak) under fredagens VM-stafett. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Finn Hågen Krogh gikk Norge inn til VM-tittel i herrestafetten i langrenn. Det var den niende strake norske triumfen i øvelsen.

DEL

Sergej Ustjugov startet beintøft i jakten på Krogh, men så økte Norges forsprang igjen. Så kom Ustjugov med et nytt støt, men det blåste over.

Krogh var ankermann for første gang i mesterskap, og han gjorde jobben strålende med et jevnt løp. Han disponerte løpet perfekt.

Ustjugov kom aldri i posisjon til at det skulle bli snakk om noen spurtduell.

Stafetten ble en ren duell mellom Norge og Russland. Det tok ikke så veldig lang tid av førsteetappen før de to lagene stakk fra feltet.

Solid

Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug gjorde en bunnsolid jobb og ga Martin Johnsrud Sundby et flott utgangspunkt før tredjeetappen.

Han kjempet med Russlands debutant Aleksej Tsjervotkin og lå klistret i rygg i fem kilometer. Ut fra stadion på den tredje av fire runder, klinket Sundby til – uten å bli kvitt russeren.

Unggutten imponerte da han fulgte Sundby i snaut åtte kilometer, men så gikk toget for russeren. Han tapte 17,7 sekunder inn til veksling.

Svensk tabbe

Sverige opplevde en fryktelig dag på de to første etappene. Både Daniel Rickardsson og Johan Olsson hadde elendig glid. De to fikk en helt håpløs oppgave.

Dermed havnet Sverige langt, langt bak etter klassiskdelen. En real smørebom – "valla-miss" – sendte svenskene helt ut av gullkampen.

Dette var de ti siste vinnerne av herrestafetten i VM før fredagens renn:

2015: Norge

2013: Norge

2011: Norge

2009: Norge

2007: Norge

2005: Norge

2003: Norge

2001: Norge

1999: Østerrike

Artikkeltags