Nerver i helspenn på vei mot gullfest

Skiskytter-VM i Oslo 2016. Norges lag med Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsby tok gull under stafett kvinner i VM i skiskyting i Holmenkollen fredag.

Skiskytter-VM i Oslo 2016. Norges lag med Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsby tok gull under stafett kvinner i VM i skiskyting i Holmenkollen fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

De norske stafettjentene kastet helt om på alt og tok VM-gullet på hjemmebane. Det ble et kjør fra start til mål for Synnøve Solemdal og Fanny Horn Birkeland.

DEL

De tok seg av de to første etappene, og det bygde grunnmuren for medaljehåp.

Så måtte de to følge stafetten videre fra målområdet. Det i seg selv var en påkjenning.

Tiril Eckhoff klinket til før Marte Olsbu innfridde som ankerkvinne. Det kokte i Holmenkollen.

– Jeg var så nervøs at jeg hadde lyst til å gå hjem. Jeg jobbet skikkelig før start for ikke å gå inn i en mental «breakdown». Men så tenkte jeg at jeg kan være nervøs og likevel treffe, sa Solemdal.

Fest

I målområdet tørket trener Stian Eckhoff tårer mens gulljakkene ble pakket ut.

Birkeland fortalte også om en tøff dag. – Jeg var rett og slett et nervevrak fordi jeg hadde gjort så mange dårlige stafetter denne sesongen. Jeg hadde ikke lyst til å gjøre noen dårlig etappe.

– Jeg måtte bare tvinge disse blinkene ned. Og jeg har nok aldri vært så heldig i hele mitt liv å en slik kant inn som i dag. Om Johannes (Thingnes Bø) var uheldig torsdag, så var jeg heldig i dag. Jeg trodde jeg måtte lade et nytt skudd, sa Birkeland.

Tidligere i VM har Eckhoff tatt et individuelt gull. Dermed blir årets VM et av de sterkeste for norsk kvinneskiskyting. 

Artikkeltags