Norge åpnet skiskytter-VM med gull i mixedstafett

Marte Olsbu Røiseland, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen etter seieren i mixed stafett i VM Skiskyting  2019 Östersund, Sverige.

Marte Olsbu Røiseland, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen etter seieren i mixed stafett i VM Skiskyting 2019 Östersund, Sverige. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen ga Norge en fantastisk start på skiskytter-VM med gull i mixedstafett.

DEL

Kvartetten fikk dermed revansjert Norges svake 8.-plass fra mesterskapet for to år siden.

Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff la et godt grunnlag for Thingnes Bø. I duell med Tyskland og Italia takket stryningen for følge og sendte Christiansen av gårde med en luke på 15,4 sekunder på ankeretappen i Östersund.

Tyske Benedikt Doll forsøkte å skape spenning, men VM-debutant Christiansen var sterkest i avslutningen og gikk inn til norsk gull i de svenske skoger. De norske brukte totalt sju ekstraskudd.

Tyskland tok sølv 13,1 sekunder bak Norge, mens Italia sikret seg bronse 1.09,6 bak.

Forrige gang Norge tok VM-gull i blandet stafett, var i 2013 i tsjekkiske Neve Mesto. Året etterpå ble det OL-gull.

Rask i sporet

Marte Olsbu Røiseland trengte to ekstraskudd på første etappe, men gikk knallsterkt i sporet. Lisa Vittozzi skjøt styggfort og feilfritt for Italia, men klarte kun å veksle 4,2 sekunder foran sørlendingen, som gikk ut fra siste skyting 23,6 sekunder bak italieneren.

– Jeg følte meg veldig bra i sporet i dag. Jeg åpnet veldig rolig på førsterunden og sparte litt krefter der, så jeg håpte å ta igjen en del. Jeg gjorde så godt jeg kunne, og det holdt nesten, sa Olsbu Røiseland til NTB etter etappen.

Bø leverte

Ekstraskuddene satt løs på andreetappen, men Tiril Eckhoff klarte å holde trykket oppe i sporet tross tre ekstraskudd. 28-åringen fikk kamp av tyske Denise Herrmann og italienske Dorothea Wierer mot slutten av etappen og ga Johannes Thingnes Bø et godt utgangspunkt snaue sekundet bak tyskerne.

Thingnes Bø leder verdenscupen suverent og viste akkurat hvorfor på tredje etappe. Stryningen viste krefter i sporet og økte stadig ifra konkurrentene. Samtidig skjøt Italia og vertsnasjon Sverige seg bort, så det ble tidlig klart at Norge og Tyskland skulle kjempe om gullet.

Knallsterk avslutning

Tross ett ekstraskudd sørget Thingnes Bø for at Vetle Sjåstad Christiansen fikk et perfekt utgangspunkt med en luke på 15,4 sekunder ned til tyskerne på ankeretappen.

Doll tok innpå 26-åringen, men Geilo-mannen fikk fulltreff på blinkene på liggende skyting og fikk holdt avstanden. På siste skyting avgjorde Christiansen gullkampen med fem nye treff samtidig som Tyskland trengte ett ekstraskudd.

Medaljen er Christiansens første i et verdensmesterskap på seniornivå.

Artikkeltags