Vossingen som la opp i fjor vant kongepokalen

Hilde Fenne vant normaldistansen under NM i skiskyting ett år etter at hun la opp. Hun fikk også kongepokalen.

Hilde Fenne vant normaldistansen under NM i skiskyting ett år etter at hun la opp. Hun fikk også kongepokalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten på dagen etter at hun la opp, gikk Hilde Fenne inn til NM-gull og kongepokal i skiskytter-NM.

DEL

Under krevende vindforhold vant Fenne vant foran sterke navn som Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold.

NM-vinneren fra Voss skiskytterlag satte seg selv i en vanskelig posisjon med tre bom på andre skyting, og to på tredje. Inn til standplass for siste gang hadde 25-åringen med seg seks bom, men feilfri skyting gjorde at Fenne plutselig lå i front da hun la ut mot mål.

– Det var veldig overraskende

Dermed ble det NM-gull på vossingen.

– Det var veldig overraskende å vinne gullmedalje og kongepokal, men utrolig kjekt. Jeg har godt med overskudd og gikk et godt løp, sa Fenne til skiskytterforbundet etter gull-løpet.

Fenne vant 37,2 sekunder foran Tonje Marie Skjelstadås. Meråker-skytteren tok sølvet med fem bom.

Det skjedde omtrent ett år etter at vossingen ga beskjed om at hun ga seg med skiskyting på toppnivå. 25. mars i 2018 ga hun beskjed om avgjørelsen sin.

– Jeg føler jeg virkelig har gått inn for å bli en bedre skytter i vinter. Det fungerte før jul, men etterpå har jeg falt tilbake til gamle synder, sa Fenne til NTB da.

En haug med bom

Juniorlandslagsløper Juni Arnekleiv lå i tet før siste skyting, men tre bom gjorde at ledelsen glapp. 20-åringen fra Dombås IL tok i alt med seg fem bom, men gikk likevel inn til NM-bronse. 2.21,1 minutter bak Fenne.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt feilfritt på første skyting, men med fem bom på andre ble det tungt å blande seg inn i teten. I alt ble det elleve bom og 12.-plass for Fossum-jenten, 6.01,7 minutter bak. Tiril Eckhoff la seg på plassen bak Tandrevold med sine ti bom, ti sekunder bak sin lagvenninne Tandrevold.

Marte Olsbu Røiseland skjøt 9 bom og kom på en 17. plass.

Artikkeltags