Denne vossingen blir himla viktig for skiskytterne

På skytesiden har Joar Himle vært en viktig bidragsyter i VM-sesongen for skiskytterne.

På skytesiden har Joar Himle vært en viktig bidragsyter i VM-sesongen for skiskytterne. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vossingen Joar Himle får en nøkkelrolle når de norske skiskytterne skal treffe blink.

DEL

Litt for mange bomskudd har kostet Tiril Eckhoff og de øvrige skiskytterjentene dyrt denne sesongen. Nå varsler sportssjefen mulige nye tiltak. Onsdag er det klart for normaldistanse i VM – øvelsen som tradisjonelt sett har favorisert de beste skytterne. Med utgangspunkt i det som har skjedd tidligere i vinter, er det grunn til å ha nøkterne forventninger til de norske jentene.

LES OGSÅ: Bjørndalen andre gull på to dager

VM-debutant Kaia Wøien Nicolaisen har best treffprosent (83) så langt i verdenscupen av de fire norske som står på startstrek. Marte Olsbu (81), Tiril Eckhoff (80) og Fanny Horn Birkeland (77) følger deretter.

Bedret fysikken

I analysene som tar for seg langrennstider hevder de norske jentene seg langt bedre. Marte Olsbu er blant dem som har fått et solid løft i vinter. Lørdag gikk Froland-jentas inn til tredje beste tid på VM-sprinten. Fremgangen kommer som resultat av at det fysiske ble satt tungt på dagsorden foran VM-sesongen – blant annet ved at Steinar Mundal ble hentet inn på trenersiden.

– Forrige sesong var vi litt bak de beste både på det fysiske og på skytestatistikk. Nå har vi løftet det fysiske veldig bra opp, og så er kanskje tiden kommet for å se om vi kan optimalisere skytetreningene enda mer, sier sportssjef Morten Aa Djupvik til NTB.

– Hva må gjøres for å løfte treffprosenten?

– Jeg er ingen spesialist her, men generelt tror jeg det handler om å skyte mer. Mer mengde. Samtidig må det avpasses til den fysiske treningen. Skytetrening er mentalt krevende. Det er ikke bare å gjennomføre, men man må gjøre det med kvalitet, sier Djupvik.

Himle i nøkkelrolle

På skytesiden har vossingen Joar Himle vært en viktig bidragsyter i VM-sesongen. Sportssjef Djupvik ser for seg at den erfarne skytetreneren kan få en nøkkelrolle når det skytemessige nå skal settes på dagsorden.

– Joar har vært inne på flere samlinger og har vært avløser for Stian (landslagstrener Eckhoff) på flere verdenscuprenn. Han er en viktig bidragsyter og en god konsulent, og han har veldig lang fartstid. Han har jobbet både mot herre- og damelaget, men mest mot damene. Han får gode skussmål og er en veldig fin fyr, sier Djupvik – og tilføyer:

– Joar er absolutt blant dem vi ønsker å ha med videre i en rolle à la den han har hatt nå.

Eckhoff vil fortsette

Djupvik understreker at han foreløpig ikke har startet jobben med trenerkabalen rundt kvinnelandslaget inn mot neste sesong.

– Den kommer utover våren. Jeg forholder meg akkurat nå til de trenerne som er der, og vet at de gjør en fantastisk jobb, sier han.

LES OGSÅ: Eckhoff vant gull etter superløp

Landslagstrener Stian Eckhoffs kontrakt utløper etter årets sesong, men 36-åringen har opsjon på to nye år. Den tidligere landslagsløperen legger ikke skjul på at han gjerne vil fortsette.

– Vi har hatt et fantastisk trenerteam det siste året, og det har vært skikkelig gøy å gå på jobb. Jeg er positiv til å fortsette. Det vi har fått til på jentesiden, er starten på noe. Nå handler det om å få mer bredde i laget. Det å kjempe oss tilbake til å være blant de beste nasjonene, må være et mål i løpet av kort tid, sier han.

Enda flere treff på standplass vil være et godt bidrag til å nå det målet.

Artikkeltags