Plutselig er hun Norges beste skiskytter

Hilde Fenne (22) har hatt et par tunge år. Den siste helgen før julen tar til har bydd på en opptur vossingen sent vil glemme!

Hilde Fenne (22) har hatt et par tunge år. Den siste helgen før julen tar til har bydd på en opptur vossingen sent vil glemme! Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Vossingen Hilde Fenne (22) har en jubelhelg hun neppe glemmer med det første. – Ganske sykt, egentlig!

DEL

Hilde Fenne har aldri vært bedre.

– Men jeg prøver å ikke bry meg så mye om det, sier hun.

Så langt har denne helgen blitt en stor opptur for skiskytteren fra Voss. Etter at hun ble degradert til utviklingslandslaget og IBU-cupen denne sesongen, ble Fenne tatt ut til å gå verdenscup for annen gang denne helgen. Det skulle vise seg å være et smart trekk.

Fokus på å ha det gøy

Fredag ble Fenne beste norske på sprinten med 18. plass. Under lørdagens jaktstart ble vossingen nummer åtte, og beste norske kvinne igjen!

– Det var veldig moro. Jeg hadde ikke akkurat forventet det før jeg startet, sier hun.

For Fenne fokuserer på idrettsglede når hun går renn.

– Målet var å gå ut og ha det moro, og det ble det. Det er ganske sykt egentlig. Men jeg hadde skikkelig roen og ting falt bare på plass, så da slapp jeg å tenke så mye.

Ikke resultatfokus

Som senior har Fenne aldri gjort det bedre individuelt. Løpet da hun ble nummer 18 var karrierebeste, og i går gikk hun seg altså ti plasseringer opp.

–Det er lenge siden det har vært så bra som akkurat nå, jeg har jo aldri vært bedre. Men jeg prøver å ikke bry meg så mye om det og bare ha det moro. Det er det som er målet for løpene mine, og da er det lett å bli fornøyd, sier hun.

– Ikke overrasket

Arild Askestad er trener for utviklingslandslaget på kvinnesiden. Han er ikke overrasket over Fennes prestasjoner.

– Nei, det kan jeg ikke si. Hun har trent bra i hele sommer og høst, og vist at hun kan gå fort flere helger på rad. Skytingen har jeg tenkt at kommer seg sakte men sikker, men denne helgen tok ut et lite jafs, sier Askestad til BA.

Og målet om å ha det gøy, er det Hilde selv som har satt.

– Hun er en enkel jente, og det skal hun få lov til å være. Men trivsel og å ha det gøy, er det som ligger i bunn i et reisverk for gode prestasjoner.

I dag skal Fenne gå jaktstart, og da kan alt skje.

– Det blir en ny setting for henne, men alt ligger til rette for et nytt godt løp, sier han.

Artikkeltags