Kjemper for plass på stafettlaget

Hilde Fenne er vraket til normaldistansen i VM, men har fortsatt en sjanse til å komme på stafettlaget. (Foto: NTB scanpix)

Hilde Fenne er vraket til normaldistansen i VM, men har fortsatt en sjanse til å komme på stafettlaget. (Foto: NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hilde Fenne ble vraket fra normaldistansen i skiskytter-VM. Det er ikke godt nytt for stafettsjansen.

DEL

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Kaia Wøien Nicolaisen var sikre kort på laget til onsdagens 15-kilometer i Hochfilzen. Den siste plassen sto mellom Fanny Horn Birkeland og Fenne. Landslagsledelsen falt ned på førstnevnte.

– Jeg synes synd på Hilde, men uttak er uttak. Det er vel alltid noen som blir skuffet, sier Horn Birkeland til NTB.

Tror Fenne vrakes igjen

Selv hadde hun avskrevet muligheten for å få gå flere konkurranser i VM etter 72.-plassen på fredagens sprint. Der ble det fire strafferunder. Fenne endte på 58.-plass i sprinten, og 55.-plass i jaktstart. Fenne og Horn Birkeland kjemper om den fjerde plassen på stafettlaget. Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Kaia Wøien Nicolaisen virker sikre på laget.

Nettopp Fenne, Olsbu, Eckhoff og Wøien Nicolaisen utgjorde laget da det ble en sterk 3.-plass på verdenscupstafetten i Ruhpolding i januar.

– Hilde har gjort flere gode stafetter i år, mens jeg har vært med i dette gamet lenge. Jeg føler uansett at den som har gjort den beste totalinnsatsen bør få gå. Vi skal ha det sterkeste laget på start, sier Horn Birkeland.

Fanny Horn Birkeland. (Foto: NTB scanpix)

Fanny Horn Birkeland. (Foto: NTB scanpix)

28-åringen tror før onsdagens normaldistanse at hun ligger et hestehode bak Fenne i kampen om den fjerde plassen på VM-stafetten.

– Ja, jeg tror jeg må prestere i morgen for å få gå. Jeg har veldig lyst til å gå. Det skal jeg innrømme, smiler Horn Birkeland.

Konkluderer ikke

Landslagstrener Stian Eckhoff sier følgende om valget som ble gjort mellom Fenne og Horn Birkeland til onsdagens normaldistanse:

– Hilde har gjort to kjempegode stafetter så langt i år, og det er det hun har av resultater inn mot dette mesterskapet. Fanny har én topp-ti-plassering i verdenscupen, og når vi da skal gi én av dem en sjanse til, gir vi Fanny den.

Uttaket til fredagens stafett forskutterer han ikke.

– Det er ingen av dem som har overbevist så langt i VM, det må vi være ærlige på. Fanny gikk samtidig en god stafett i Antholz, og Hilde gikk to kjempegode stafetter tidligere i vinter. Nå gjelder det å trygge begge to, og deretter gjøre et valg utover i uken.

Artikkeltags