Bjørndalen tok VM-sølv

Ole Einar Bjørndalen etter målgang i 10 km sprint for menn i VM i skiskyting i Holmenkollen lørdag.

Ole Einar Bjørndalen etter målgang i 10 km sprint for menn i VM i skiskyting i Holmenkollen lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ole Einar Bjørndalen sikret seg sin 41. VM-medalje i skiskyting med sølv på sprinten i Holmenkollen lørdag. Gullgrossisten Martin Fourcade vant, mens Sergej Semenov tok bronse.

DEL

Fourcade skjøt feilfritt både på liggende og stående. Det samme gjorde superveteranen Bjørndalen (26,9 sekunder bak) og ukrainske Semenov. – Dette er som et gull for meg, sa Bjørndalen til NRK.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet mitt. Jeg fikk gitt 99,9 prosent av det jeg hadde. Jeg følte mye press i morges, da følte jeg meg ikke så bra, så jeg er glad for at jeg fikk tatt ut alt, sa den franske verdenscuplederen Fourcade til NRK etter å ha gått i mål fra et tidlig startnummer.

To av to

Fourcade kan allerede nå ha sikret seg tittelen VM-konge i Kollen. 27-åringen var med på å ta gull i torsdagens mixed stafett og har dermed to gull i magasinet etter to øvelser. Han har også startet jakten på Bjørndalens VM-rekord fra 2005 og Emil Hegle Svendsens tangering fra 2013.

Bjørndalen og Svendsen er løperne som har vunnet flest gull totalt i et verdensmesterskap i skiskyting for menn (4). Bjørndalen vant tre individuelle gull og et stafettgull i 2005.

Emil Hegle Svendsen sikret seg to individuelle gull i 2013, men gikk også til topps i stafett og mixed stafett. Fourcade sikret seg tre individuelle VM-gull i 2012.

Emil Hegle Svendsen fikk det tungt på sprinten på hjemmebane.

Emil Hegle Svendsen fikk det tungt på sprinten på hjemmebane. Foto:

Bjørndalen fikk stor ros av NRKs kommentatorer etter sin gjennomføring.

– En fantastisk bra gjennomføring av Ole Einar. Han har sikret seg et flott utgangspunkt før jaktstarten søndag.

– Jeg er veldig fornøyd. Det betyr veldig mye å få to fulle hus. Jeg gjorde et bra løp, sa Bjørndalen. etter sin 41. VM-medalje.

Langrennsforholdene virket å bli dårligere for løperne med høyt startnummer.

Bø nummer fire

Johannes Thingnes Bø skjøt en bom totalt. Den kom på stående. Yngstebror Bø ble til slutt nummer fire, 35,5 sekunder bak Fourcade.

– Det er ergerlig å bli nummer fire, men de tre på pallen skjøt jo to fulle hus. Jeg ble litt for het på avtrekksfingeren på første skudd på stående. Det kjennes kjipt, sa Bø.

Franske Martin Fourcade i aksjon på lørdagens VM-sprint.

Franske Martin Fourcade i aksjon på lørdagens VM-sprint. Foto:

Emil Hegle Svendsen fikk det ikke til å klaffe, og trønderen led trolig også litt under forholdene fra et sent startnummer. Svendsen ble til slutt nummer 17, 1.15,9 bak vinneren. Han skjøt en bom totalt.

– Jeg var helt ferdig på sisterunden, det ble helt svart. Jeg sprakk som en ballong. Det kjennes utrolig kjedelig, sa en tydelig skuffet Svendsen.

Tarjei Bø (fire bom) ble bare nummer 54, 2.09,5 bak. Erlend Bjøntegaard måtte ta til takke med en 69.-plass.

Artikkeltags