Gå til sidens hovedinnhold

Fenne vil bytte beinbrudd med OL-drøm

Artikkelen er over 3 år gammel

For fire år siden satt Hilde Fenne med beinet høyt mens det ble kjempet om OL-medaljer i Sotsji. I februar vil vossingen realisere OL-drømmen.

Tross sine 19 år var Fenne på elitelandslaget også sist det var OL-sesong. Til vinterlekene i Russland kom hun imidlertid aldri. Det hadde i hovedsak sammenheng med svake resultater.

– Jeg hadde vel muligheten, men var vel litt for ustabil på standplass det året. Sånn sett følte jeg ikke at jeg hadde fortjent det (OL-plass) uansett. Jeg fikk ikke til noe, fortalte skiskytterprofilen da NTB møtte henne i Frankrike tidligere i høst.

Rett før OL-konkurransene tok til Sotsji, var i tillegg uhellet ute for Fenne på en treningstur.

– Jeg var ute og sprang og falt på isen, sier 24-åringen, som fikk konstatert beinbrudd og dermed måtte se lagvenninnenes kamp for OL-medaljer fra sykesengen.

Vinterlekene i Sotsji bringer med andre ord ikke frem så altfor gode minner for vossingen.

Klar kandidat

Fenne jobber i stedet hardt for at Pyeongchang-OL i februar skal bli hennes olympiske debut. Tanken på det har ligget i bakhodet gjennom en lang treningssommer.

– Det er en motivasjon i seg selv å komme til OL, så man kan ikke unngå å tenke på det. Det er det største en kan være med på når en driver med idrett, sier Fenne – og tilføyer:

– Jeg har veldig lyst til å komme meg dit, og forhåpentligvis bli god.

I første omgang handler alt om å tilrive seg en plass i den norske OL-troppen. Den kommer ikke gratis.

– Jeg håper jeg skal være god nok, og at jeg skal gå så gode renn at jeg er en klar kandidat til å komme dit, sier Fenne.

Perfekt løype

Det vil neppe være noen ulempe å vise form allerede før jul for å styrke egne aksjer. Fenne ser ingen grunn til å skyve på formtoppen.

– Jeg er litt sånn at jeg alltid har lyst til å være i form, så jeg vil gjerne være med i toppen fra start, sier hun.

Vossingen vet allerede litt om hva som venter i Pyeongchang. Forrige sesong bidro hun til at det ble norsk andreplass på verdenscupstafetten under prøve-OL i Sør-Korea. Fenne reiste hjem med en god følelse.

– For meg synes jeg det er en perfekt løype. Det er mye opp og ned, og ikke så mye flatt. Jeg har så lyst til å komme til OL, for da tror jeg i hvert fall det kunne gått fort på ski, smiler 24-åringen.

Pappa Gisle Fenne fikk aldri med seg noen OL-medalje i sin innholdsrike karriere. Niendeplass på normaldistansen under vinterlekene i Albertville i 1992 ble beste individuelle resultat. Det kan jo være noe å strekke seg etter å slå for Hilde.

Kommentarer til denne saken