– Sorry Norge, jeg bommet for mye

  20160303.
Skiskytter-VM i Oslo 2016. Fra torsdagens mixed stafett i holmenkollen . Det norske laget i aksjon på verdensmesterskapets første dag.
1-1 	Marte Olsbu 
1-2 	Tiril Eckhoff
1-3	Johannes Thingnes Bø
1-4 	Tarjei Bø
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

20160303. Skiskytter-VM i Oslo 2016. Fra torsdagens mixed stafett i holmenkollen . Det norske laget i aksjon på verdensmesterskapets første dag.
 1-1 Marte Olsbu 
 1-2 Tiril Eckhoff
 1-3 Johannes Thingnes Bø
 1-4 Tarjei Bø Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø tok bronse på den blandede stafetten i skiskytter-VM torsdag. Frankrike vant.

DEL

– Sorry Norge. Jeg bommet for mye på liggende og det ødela, sa ankermann Tarjei Bø.

Anaïs Bescond, Marie Dorn Habert, Quentin Fillon Maillet og Martin Fourcade gikk på gull-laget. Tyskland med Franziska Preuss, Franziska Hildebrand, Arnd Peiffer og Simon Schempp tok sølvet.

Marte Olsbu brukte et ekstraskudd på liggende, mens Tiril Eckhoff måtte bruke to ekstraskudd på hver av skytingene

– Jeg er sliten

Hun sendte Johannes Thingnes Bø ut likt med Tyskland, Frankrike og Ukraina.

Yngstebror Bø trengte ett ekstraskudd på liggende og ett på stående. Han gikk godt i sporet, men klarte aldri å riste seg av de andre lagene slik at fire lag lå likt ved siste veksling.

– Jeg er sliten og det var et tungt løp. Er nok dagsformen som er litt dårlig. Skytingen var bare grusomt og jeg gruet meg. Jeg var veldig nervøs, sa Johannes Thingnes Bø til NRK.

Avgjorde i den siste bakken

Tarjei Bø bommet tre ganger og måtte bruke alle ekstraskuddene på liggende skyting. Han hadde plutselig 18 sekunder opp ti ledende Ukraina og 10 sekunder til Tyskland på bronseplassen.

Han revansjerte seg kraftig med feilfri skyting på stående og tok Norge inn i medaljekampen igjen, men Fourcade og Schempp var for raske på den siste runden.

Fourcade avgjorde opp den siste bakken inn mot mål. Schempp endte 4,3 sekunder bak, mens Bø var 14,4 sekunder bak.

Artikkeltags