Fenne skjøt seg vekk

Hilde Fenne gikk inn til en 58.plass i VM- sprinten fredag. Det gir lite å håpe på for vossingen før søndagens jaktstart.

Hilde Fenne gikk inn til en 58.plass i VM- sprinten fredag. Det gir lite å håpe på for vossingen før søndagens jaktstart. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tre bom og 58.-plass for vossingen.

DEL

Hilde Fenne (23) gikk greit i sporet, men med tre bom var hun sjanseløs på VM-sprinten. Vossejenten endte helt nede på 58.-plass i østerrikske Hochfilzen, og ga seg selv samtidig et elendig utgangspunkt for søndagens jaktstart.

Der er hun blant de siste som går ut (de 60 beste får gå), og Fenne vil være to minutter og elleve sekunder bak sprintvinner Gabriela Koukalová, Tsjekkia, som altså går først ut.

Eckhoff: – Jeg er fornøyd

Tiril Eckhoff ble best blant de norske, med en 13.-plass etter to bom. Foran søndagens jaktstart har 26-åringen et drøyt minutt opp til ledende Koukalova. Opp til franske Anaïs Chevalier på tredjeplass er det 25 sekunder mindre.

– Jeg er faktisk fornøyd, tro det eller ei. Jeg hadde en skikkelig tøff dag i går, så jeg er fornøyd med å skyte én-én i dag, sa Eckhoff til NTB etter målgang på sprinten.

På spørsmål om hva hun hadde gjort for å løfte seg etter torsdagens stafettnedtur, svarte hun:

– Det er ikke så mye å gjøre når du føler du har gjort mye riktig, men jeg prøvde å senke skuldrene og skyte godt. Jeg brukte litt lang tid på standplass i dag, men jeg er ikke så langt unna. Det får jeg ta med meg, sa Fossum-løperen.

Ute av medaljekampen søndag er hun så absolutt ikke.

– Jeg synes jeg er på skuddhold, fastslo Eckhoff.

Artikkeltags