Fenne skjøt seg bort

  20151122.
Skiskyting, nasjonal sesongåpning på Sjusjøenen. Fellesstart kvinner. Hilde Fenne
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

20151122. Skiskyting, nasjonal sesongåpning på Sjusjøenen. Fellesstart kvinner. Hilde Fenne Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hilde Fenne ledet etter annen skyting, men skjøt seg bort på tredje. Vossingen endte som nummer 16 i fellesstarten.

DEL

Hilde Fenne med Tiril Eckhoff i hælene, var lenge i tet på fellesstarten i skiskyting søndag. Men begge de norske jentene skjøt seg ut av pallen ved tredje skyting.

De to norske skiskytterjentene åpnet fantastisk på fellesstarten i Pokljuka i Slovenia søndag og gikk først ut etter annen skyting. Unge Fenne lå i front, etter å de to siste dagene ha blitt beste norske av skiskytterdamene.

Ved tredje skyting bommet Fenne tre ganger, mens Eckhoff fikk to strafferunder, noe som gjorde at begge ble hektet av teten.

Til slutt endte Eckhoff på 12.-plass, mens Fenne gikk i mål til en 16.-plass. For den 22-årige vossingen må det likevel sies å være et godt resultat. Fredag gikk hun inn til 18. plass, som da var hennes beste plassering. Den forbedret hun kraftig på lørdag, da hun endte på tredje plass. Farten i sporet var det ingenting å si på i søndagsrennet, det var på standplass det sviktet.

Finske Kaisa Mäkäräinen tok seieren 11,8 sekunder foran tsjekkiske Gabriela Soukalova. Olga Podtsjufarova fra Russland ble nummer tre.

– Ganske sikker på at hun ble nervøs

BA har ennå ikke lyktes i å få tak i Hilde Fenne. Men hennes trener på utviklingslandslaget er imponert.

– Det var vanvittig bra. Dette var den første fellesstarten hun gikk noen gang i verdenscupen, og at hun da leder inn til tredje skyting og kommer inn på skive en, er veldig gøy, sier Arild Askestad.

Dessverre ble det tre strafferunder på Fenne etter debuten på lederskiven.

– Jeg har ikke pratet med henne ennå, men jeg er ganske sikker på at hun ble nervøs der. Det var synd med første stående, men når man er i den settingen for første gang, vet jeg ikke helt hva man skal forvente, sier han.

Askestad er uansett fornøyd med Fenne sin innsats i helgen. I tillegg til å ha forbedret sin egen besteplassering to ganger og ledet et verdenscuprenn for første gang, skjøt 22-åringen bra.

– Hun har skutt 85 prosent treff i helgen, og det er veldig bra, sier Askestad fornøyd.

VM-muligheter

– Nå må hun bare dra hjem på juleferie og trene godt. Hun har gått mye renn, så det blir en fordel å få litt trening i kroppen.

Og holder Fenne på godformen utover i januar og febuar, kan hun bli tatt ut til å gå VM i Oslo.

– Det er muligheter for at hun får gå VM, men vi er ikke halvveis i sesongen engang før VM, minner utviklingslandslagstreneren om.

Artikkeltags