Fenne tilbake i verdenscupen

Hilde Fenne er tilbake på verdenscuplaget etter sykdom i starten av 2016.

Hilde Fenne er tilbake på verdenscuplaget etter sykdom i starten av 2016. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hilde Fenne (22) er friskmeldt og tilbake på det norske verdenscuplaget i skiskyting.

DEL

Vossingen er tatt ut til verdenscuprennene i canadiske Canmore fra 4. til 7. februar.

– Hilde leverte veldig gode resultater før jul i verdenscupen, og fortjener å få en sjanse til å vise seg frem på nytt, sier landslagstrener Stian Eckhoff til BA.

– Beste jeg har sett

Fenne fikk sine beste resultater i verdenscupen noensinne før jul, der den beste plasseringen var en 8.-plass på fellesstarten.

Etter nyttår gikk 22-åringen sprinten i Rupholding, men endte med en 62.-plass. Hun fikk dermed ikke delta på jaktstarten, og like etterpå ble Fenne syk. Skiskytteren slet med en liten lungebetennelse, men er nå friskmeldt.

– Jeg har aldri sett Hilde bedre enn det hun gjorde før jul. Hun er fortsatt med i VM-diskusjonen, og med resultater som før jul i de neste rennene, øker sjansene, slår Eckhoff fast.

Kjemper om VM-plass

Det er to ledige plasser i troppen til VM i Holmenkollen i mars.

– Det er for å gi andre en sjanse at vi ikke har tatt ut hele troppen ennå, forklarer landslagstreneren.

Tiril Kampenhaug Eckhoff, Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland og Marte Olsbu er allerede klare for mesterskapet, som arrangeres fra 3.-13. mars.

Under verdenscupen i Canada får også Kaia Wøien Nicolaisen fra Asker SK og Lene Berg Ådlandsvik fra Sørskogbygda IL sjansen til å kjempe om to av de ledige VM-plassene sammen med Fenne.

Artikkeltags