Gå til sidens hovedinnhold

Idrettens nye superpar

Artikkelen er over 3 år gammel

OL-helten Håvard Lorentzen har funnet kjærligheten med Hege Bøkko. – Vi har det veldig kjekt sammen!

Ryktene har svirret i hele sommer. Har virkelig Skøyte-Norges nye gullkomet og en av kvinnenes beste skøyteløpere funnet tonen?

Håvard Lorentzen (25) er hjemme i Bergen, hvor han har tatt med seg hele sprintlandslaget på en kort treningsleir. Når BA møter gjengen etter en istrening på Iskanten i Loddefjord, klarer ikke Lorentzen å «snike» seg unna spørsmålet lenger.

– Jo, det stemmer. Man kan vel kalle oss kjærester, ja, smiler Lorentzen.

Sommerpar

Romansen blusset opp like før sommeren. Det nye paret har tatt sin tid: Lorentzen og Bøkko (27) har tross alt kjent hverandre i årevis gjennom skøytelandslaget.

Det er bare sånn det er. Man blir litt eldre med årene, forklarer Lorentzen, som nå altså har med kjæresten å gjøre hele tiden.

– Man får aldri fred! Neida, vi har det veldig kjekt sammen. Og så hjelper vi hverandre med trening og sånt. Men vi får litt fred fra hverandre når vi sykler. Jeg er jo mye raskere enn henne, gliser 25-åringen fra Fyllingsdalen.

Les også

Olympisk ærespris til Lorentzen

Nå er altså alle i supertrioen fra Fana IL opptatt. Sindre Henriksen har vært sammen med Rebecca Skavhellen en god stund, mens Sverre Lunde Pedersen i fjor flyttet til Apeltun sammen med Ingunn Trædal.

Har Bergen-plan klar ...

Lorentzen har nettopp kjøpt seg hus i Fyllingsdalen, et prosjekt som så langt byr på mye oppussing. Der får han selvsagt tips av Hege Bøkko – tips han prøver å følge til punkt å prikke ...

– Slik at hun kan bli fristet til å flytte til Bergen, også?

– Ja, man må jo tenke litt sånn! Særlig i Bergen, det er ikke alltid like lett å få dem hit. Det er først når de har kommet hit at det løser seg, da vil man jo ikke flytte igjen, konstaterer Lorentzen.

Bøkko selv titter oppgitt på kjæresten når BA forteller hva Lorentzen har plumpet ut med.

– Nei, hva har du sagt?! Ingen kommentar, ler Bøkko, og angrer antakeligvis på bergensturen allerede.

Men hun skal vite at hun er mer enn velkommen til byen om den dagen kommer!

Fakta

Håvard Lorentzen

25 år, fra Krohnegården, Fyllingsdalen.

Meritter 2017/18: Gull 500 meter, sølv 1000 meter i OL. Gull sprint-VM. Vant verdenscupen sammenlagt og på 500 meter.