Lorentzen sjanseløs på ny seier

Håvard Lorentzen endte på femteplass på 500-meteren i Calgary søndag.

Håvard Lorentzen endte på femteplass på 500-meteren i Calgary søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En svak start gjorde at Håvard Lorentzen var sjanseløs på å vinne søndagens 500 meter under verdenscupstevnet på skøyter i Calgary. Han ble nummer fem.

DEL

Fana-løperen gikk i siste par, men trøblet litt i starten. Han avsluttet med en knallsterk 24,6-runde, men det var ikke nok til å ta tiden til den canadiske vinneren Alex Boisvert-Lacroix. Hjemmehåpet vant med 34,31.

Lorentzen ble klokket inn på 34,47. Det holdt til femteplass.

Cha Min-kyu fra Sør-Korea tok annenplassen med minst mulig margin. Også han gikk inn til 34,31, men Boisvert-Lacroix hadde tusendelene på sin side.

– Vinner uten feil

– Det er ikke mye om å gjøre, men jeg gjør en dårlig førstesving. De siste 200 meterne sitter bra, men du kan ikke gjøre feil i dette selskapet om du skal vinne, sa Lorentzen til NRK.

Bergenseren var altså 16 hundredeler fra seieren.

– Jeg må bare trene på videre. Jeg vet at om jeg ikke gjør noen feil, vinner jeg. Det har i hvert fall vært sånn til nå, sier Lorentzen.

Finske Mika Poutala tok tredjeplassen.

Lorentzen har uansett hatt en svært god start på sesongen. Han har allerede notert seg for to verdenscupseirer på 500 meter (i Heerenveen og Stavanger). I tillegg vant han 1000-meteren i Stavanger.

Artikkeltags