Selger G-string for å berge OL

Sindre Henriksen har gått nye veier for å finansiere skøytesatsingen sin.

Sindre Henriksen har gått nye veier for å finansiere skøytesatsingen sin. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sindre Henriksen kan skrive under på at man ikke blir rik av å være skøyteløper.

DEL

Fana-gutten tar fatt på sin første sesong som et fullverdig medlem av det norske skøytelandslaget. Det betyr at han får reise og opphold i forbindelse med fellestreninger og konkurranser dekket av Skøyteforbundet, men landslagsutøverne mottar ikke lønn.

For å få endene til å møtes økonomisk er de norske skøytehåpene avhengige av sponsorhjelp, men Henriksen har enn så lenge ikke hatt hellet med seg på sponsormarkedet. For å ha en inntekt ved siden av skøytesatsingen har han derfor startet egen nettbutikk.

– Man blir ikke rik av å være skøyteløper, og det er dyrt å leve. Landslaget dekker mye, men mange utgifter må jeg ta selv, forteller Henriksen.

– Jeg har vært lenge på sponsormarkedet, men det er vanskelig å få gode avtaler. Og da må man finne andre løsninger. Det å starte nettbutikk er en smart løsning, tror jeg, ler han.

Nettbutikken har han åpnet i samarbeid med nettstedet Explendo, som har hatt lignende samarbeid med andre idrettslag. Klepp tjente blant annet penger til ny kunstgressbane på den måten.

G-string og vaskeutstyr

«Dørene» ble åpnet forrige uke. I varesortimentet finner man alt fra truser til vaskekluter.

– Det er hverdagslige ting, som man ofte trenger i et hjem, forteller Henriksen.

– Du selger fotballutstyr, men ikke noe skøyteutstyr?

– Om det blir etterspurt, så kan det hende det kommer, gliser den ferske «kjøpmannen».

25-åringen har ikke satt seg noe mål for hvor mye han håper å tjene på nettbutikken.

– Jeg tenker slik at hver krone hjelper. Økonomien er et uromoment, men skulle jeg tjene litt penger på dette, så kan jeg senke skuldrene og fokusere 100 prosent frem mot OL, sier Henriksen.

Skøyteløperen har i mange år betalt selv for hele satsingen. Denne sesongen tar forbundet en del av regningen, men fremdeles er det mye Henriksen må punge ut for selv.

– Jeg har en bil som jeg bruker i forbindelse med trening, og det er alltid noe utstyr som må fornyes. Og jeg har jo blitt 25 år. Da er det vel i aller høyeste grad på tide å komme seg ut av redet, ler Henriksen, som fremdeles bor hjemme hos foreldene på Nattland.

– Ikke et alternativ

Skøytesatsingen tar mye tid, så både studier og jobb er lagt på is. Men penger må man ha. Å trappe ned satsingen er likevel ikke aktuelt.

– Nei, det er ikke et alternativ. Jeg har tatt veldig store steg, og har virkelig funnet gleden med min sport. Da kan jeg ikke gi meg, sier Henriksen.

– Jeg var nylig på Hamar med landslaget og gikk et testløp. Da gikk jeg min beste 3000 meter noensinne, så det ser veldig bra ut med tanke på OL!

Artikkeltags