24-åringen falt under verdenscupåpningen på 1500 meter i Kina for tre uker siden. Siden har Nattlandsfjellet-gutten måtte innfinne seg med å være en B-gruppeløper.

De dagene er nå forbi. For Henriksen slo til i kasakhstanske Astana, og kom på 2. plass på 1500-meteren. Nederlandske stjerner som Jan Blokhuijsen og Ted-Jan Bloemen havnet begge bak ham på listen. De er riktignok langdistansespesialister, men det var stort for Henriksen å rykke opp igjen med et så solid løp.

Lengtet etter opprykk

– Det er deilig å komme opp i det selskapet igjen. Jeg hadde stang ut med verdenscupstarten min, selv om det gikk bra i sesongåpningen i NM og i Inzell, åpner én av de tre Fana IL-miraklene med når BA ringer ham.

Det har tatt litt tid å komme seg opp i A-gruppen igjen. Det hele kan sammenlignes litt med opp- og nedrykk i fotballen: Det er såre enkelt å rykke ned, men å ta turen opp igjen krever en vanvittig omstilling.

– Jeg gikk litt galt da jeg falt. Så er det alltid litt vanskelig når du først detter ned i B-gruppen å komme opp igjen. Det er gjerne småting som hindrer deg fra å være akkurat så god at du klatrer opp, forklarer 24-åringen.

– Vi kommer oss nå!

Han gikk 1500-meteren på 1.47,33. Det var 33 hundredeler bak vinneren Brian Hansen fra USA. Nederlandske Pim Schipper følger også med opp i A-gruppen, med et løp 40 hundredeler bak Henriksen.

– Det er noe av det raskeste jeg har gått, bemerker han.

Henriksen gikk 5000 fredag i B-gruppen, der han havnet på 11. plass. Deretter var det lagtempo med Simen Spieler Nilsen og Fana IL-kompis Sverre Lunde Pedersen lørdag. Der var det norske laget bare 24 hundredeler bak Polen på 3. plass, men måtte ta til takke med en noe skuffende 6. plass. Konkurransene hadde satt sitt preg på Henriksen.

– Jeg kjente at kroppen egentlig var sliten, så det var hodet som ville gå fort i dag. Men dette lover veldig bra for allround-VM, mener han.

Med Håvard Holmefjord Lorentzen i gryende form, mangler nå bare at Lunde Pedersen kommer seg.

– Vi har ikke fått vist helt det vi kan ennå. Vi har trent hardt i sommer. Det kommer seg nå, lover Henriksen på vegne av hele Slåtthaug-trioen.

Senere søndag går Lorentzen i A-gruppene på 500 og 1500 meter. Lunde Pedersen går også 1500-meteren.