Gå til sidens hovedinnhold

Kunne stoppet hele karrieren

Artikkelen er over 5 år gammel

I helgen går Håvard Lorentzen (23) sprint-NM på Hol. Han priser seg lykkelig for i det hele tatt å kunne gå mesterskap.

Alle med interesse for enten idrett eller det makabre, har fått med seg den fryktelige leggskaden til Fana-løperen i høst. Skøyten tok med seg «halve leggen» i et stygt fall på trening, men heldigvis har han etter to operasjoner ikke lenger problemer med leggen.

Les mer: Lorentzen havnet på sykehus

Før helgens sprint-NM avslører han for BA at skaden likevel kommer til å prege resten av sesongen.

– Jeg kan trene som vanlig, må bare ha en kompresjonsstrømpe på leggen. Men fysisk tar jeg aldri igjen det tapte i løpet av denne vinteren. Jeg kan nå en toppform, men det blir bare ut fra forutsetningene. Så nei, det kommer nok ikke til å gå fullt så fort i vinter som det ville gjort uten skaden, innrømmer han.

Les mer: Tilbake på isen

To operasjoner

Etter den første operasjonen etter skrekkskaden i Inzell, måtte Lorentzen gjennom nok en operasjon på Haukeland. Huden over såret var ikke gjort god nok jobb med på sykehuset i Tyskland.

– Etter den andre operasjonen har alt gått veldig fint, bank i bordet! Jeg har ikke fått infeksjoner eller noe slikt, alt er grodd som det skal. Jeg merker ikke skaden lenger, og må ikke ta hensyn til den – altså utenom denne kompresjonsstrømpen som skal hjelpe til å gjøre huden over skadestedet mykest mulig, forklarer han.

Lorentzen var tilbake i konkurranse på veldig rolig vis i allround-NM helgen før jul. Den siste halvannen uken har han trent innendørs på Hamar, før han og i morgen reiser han til Hol og sprint-NM.

Flaks i uflaks

Selv om han altså ikke forventer absolutt toppfart denne sesongen, bør han helst gå fort i helgen.

– Ja, det bør helst gå unna nå hvis jeg skal få være med i verdenscupen i Stavanger om drøyt to uker. Blir jeg ikke tatt ut der, er på en måte sesongen allerede over, sier Lorentzen, som trenger å få brynt seg mot verdens beste for å få gå sprint-VM i Seoul i slutten av februar.

Men det har stått langt større ting enn resten av sesongen på spill i vinter.

– Jeg priser meg lykkelig over at det har gått så bra med foten. Hadde jeg hatt mer uflaks, kunne karrieren vært over, sier Lorentzen til BA.

Kommentarer til denne saken