Lorentzen sviktet på hjemmebane: – Overraskende

Håvard Lorentzen skuffet på Hamar lørdag. OL-mesteren fra sist sesong har ikke helt fått opp dampen i vinter.

Håvard Lorentzen skuffet på Hamar lørdag. OL-mesteren fra sist sesong har ikke helt fått opp dampen i vinter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håvard Holmefjord Lorentzen klarte ikke pallplass på hjemmebane.

DEL

De store profilene manglet på fredagens 5000 meter, men på «sprintdagen» lørdag var alle de store kanonene på plass.

Håvard Lorentzen gikk i tredje siste par mot japanske Yuma Murakami på 500 meter. Tiden han måtte slå var sørkoreanske Jun-Ho Kims 34,72.

Begeistring før løpet

Lorentzen skapte begeistring i hallen da han varmet opp før løpet, men heller ikke denne gangen klarte fyllingsdølen å få ut sitt beste på isen. 26-åringen, som sa til BA forrige uke at han ikke har den samme gnisten som før OL for et år siden, åpnet litt svakt på 09,86. Ikke katastrofalt, med tanke på at Lorentzen er klart best i siste del av løpet. Men denne gangen klarte aldri bergenseren å få opp tempoet. Han avsluttet på 35,10 og en foreløpig 11.-plass.

– Det kjentes greit ut, så jeg ble egentlig overrasket da jeg kom i mål og så tiden min. Det var litt rart, sier Lorentzen.

Pavel Kulizhnikov viste seg nok en gang som verdens for øyeblikket raskeste mann på is. I siste par gikk den tidligere dopingtatte russeren på 34,65, og sikret med det sin syvende verdenscupseier denne sesongen. Lorentzen endte på en 13.-plass.

– Det er vel to år siden jeg var så langt nede på listen. Det gikk bare ikke fort nok i dag, og jeg vet ikke hvorfor. Jeg må analysere løpet senere, sier lysluggen.

Liten opptur

På 1000-meteren som gikk bare en liten time etter 500-meteren, slo Lorentzen tilbake, selv om det heller ikke denne gangen ble pallplass.

Fana-løperen gikk nok en gang i tredje siste par. Han leverte en sterk sisterunde  og gikk inn til en foreløpig 2.-plass, bare slått av parkamerat Kaj Verbij. Lorentzens tid var 1.08,96. Verbij vant med tiden 1.08,47.

I de to siste parene ble Lorentzen slått av Pavel Kulizhnikov, Kjeld Nuis og Thomas Krol, og endte på en 5.-plass.

Siste 500 meter er søndag kveld. Lorentzen skal etter planen gå den også.

Japansk banerekord

Hege Bøkko, som er kjæreste med Håvard Lorentzen, klarte ikke å gjøre det helt store på hjemmebane. 27-åringen endte på en 18.-plass, tredje sist i konkurransen, med tiden 38,83.

Japanske Nao Kodaira viste derimot superform i Vikingskipet. 32-åringen gikk i par med østerrikske Vanessa Herzog, og duoen gikk styggfort. Begge slo den gamle banerekorden til tyske Jenny Wolf på 37,52, men raskest var Kodaira på 37,25. Herzog gikk på 37,38, og tok andreplassen. Angelina Golikova fra Russland ble nummer tre.

Kodaira har nå banerekorden i begge verdenscuphallene til Norge. Hun tok banerekorden i Sørmarka i Stavanger forrige sesong.

Artikkeltags