Nesten-krasj for favorittene etter ny Lorentzen-oppvisning

Håvard Lorentzener på 2. plass i  sammendraget, men bare syv hundredeler bak russeren!

Håvard Lorentzener på 2. plass i sammendraget, men bare syv hundredeler bak russeren! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tittelholder Håvard Lorentzen (26) er etter første VM-dag på 2. plass i tittelkampen etter et dramatisk siste par lørdag.

DEL

Heerenveen (BA): Lorentzen åpnet sprint-VM med en delt 3.-plass på 500 meter tidligere lørdag. På ettermiddagen gikk han i par på 1000 meter med nederlenderen Hein Otterspeer. Paret åpnet meget sterkt, og Lorentzen gikk de 200 første meterne på 16,52. Den neste runden gikk på 25,20. På siste runden gikk han forbi nederlenderen i paret, og passerte målstreken på 1.08,19 – bare 55 hundredeler bak banerekorden i Thialf.

Japanerne er imidlertid i storform, og både Masaya Yamada og Tatsuya Shinhama tok personlige rekorder. Lorentzen plasserte seg mellom de to.

Men da gjenstod ennå de to andre forhåndsfavorittene: Kulizjnikov og Verbij.

Taket løftet seg i mektige Thialf da Kjeld Nuis dundret inn til mektige 1.07,86 i nest siste par.

Deretter ventet Verbij. Og Kulizjnikov, en mann som ikke er mer populær i Nederland enn i den norske leiren. Og han ble ikke mer populær lørdag. På vekslingen før siste sving lå de to kamphanene likt. Russeren skar inn foran Verbij, som mistet rytmen.

Kulizjnikov kom inn 13 hundredeler foran Lorentzen, som var fjerde best på 1000 meter etter å ha delt 3.-plassen på 500 med russeren.

Nuis var raskest på 1000 meter, med Yamada på 2. plass.

I sammendraget betyr dette at Lorentzen er på 2. plass, men bare syv hundredeler bak russeren! Nuis er igjen syv nye hundredeler bak fyllingsdølen i sammendraget.

Henrik Fagerli Rukke ligger på 15. plass i sammendraget.

Artikkeltags