Blomster, buekorps og ordføreren venter på Flesland når gullguttene kommer «hem»

Sverre Lunde Pedersen t.v. Simen Spieler Nilsen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko  vant lagtempoen i Pyeongchang.

Sverre Lunde Pedersen t.v. Simen Spieler Nilsen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko vant lagtempoen i Pyeongchang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Klokken 1930 i kveld lander Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen på Flesland med gullmedaljer rundt halsen.

DEL

Gullguttenes hjemkomst kan du følge direkte på BA.no fra klokken 19. Flyet skal etter planen lande på Flesland klokken 1930.

Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen kommer til å bli møtt av norske flagg, blomsterbuketter og ordfører Marte Mjøs Persen (Ap).

– Det er klart vi må være der og gjøre stas på dem. De er fantastiske forbilder, og fortjener en blomst, stråler ordføreren.

Sigbjørn Rabbe i Fana IL har organisert en velkomstkomite fra klubben, men håper så mange som mulig stiller opp for å hedre byens skøytehelter når de returnerer til norsk jord.

– Det hadde vært veldig kult med et stort oppmøte. Det fortjener Sverre og Sindre, sier Rabbe.

For å friske opp hukommelsen: Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen ble altså olympiske mestere på lagtempo.

Buekorps på plass

Buekorpset Sandvikens Bataljon kommer også til å stille opp på Flesland for å ta imot Bergens nye skøytehelter. Sindre Henriksen er som kjent en ekte buekorpsgutt.

– Vi gjør dette fordi Sindre i lang tid har gått i Sandvikens Bataljon, og ønsker å vise hvor mye vi setter pris på hans engasjement over mange år. Sindre har vært viktig å ha i bataljonen, og vi skal hedre ham når han kommer hjem med OL-gull, sier sjef Dennis Sætersdal i Sandvikens Bataljon.

Sætersdal sier det er stort for bataljonen å ha en olympisk mester i rekkene.

– Det er vanvittig stort. Det viser at selv om du kjemper i verdenstoppen i en idrett, så kan du fortsatt være med i det gode samhold. Han påvirker de yngre guttene i korpset på en veldig god måte, sier Sætersdal.

Ingen Håvard

Håvard Holmefjord Lorentzen kommer ikke hjem riktig ennå. Han har reist til Kina, hvor han skal gå sprint-VM. Mesterskapet går av stabelen 3.–4. mars.

Lorentzen tok sølv under sprint-VM i Calgary i fjor, men etter OL-gull på 500-meter og sølv på 1000-meter er fyllingsdølen storfavoritt til å bli verdensmester i 2018.

I VM skal han gå to 500-metere og to 1000-metere. Løperne får utdelt poeng etter hver øvelse, og det er om å gjøre å få minst poeng totalt.

Nederlenderen Kai Verbij er regjerende sprintverdensmester.

Artikkeltags