VM-sølv til Håvard Lorentzen!

Lorentzen vant sølv på 500 meter i skøyte-VM.

Lorentzen vant sølv på 500 meter i skøyte-VM. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håvard Lorentzen satte personlig rekord på 500 meter i skøyte-VM. Det holdt til VM-sølv.

DEL

INZELL: - Det var en god åpning, selv om det føltes sakte fordi Mushtakov (makkeren) gikk så jævlig fort. Men det var en solid åpning. En god første sving, og de siste 200 meterne har jeg vanvittig høy fart! Da glir jeg fra, smiler Håvard Lorentzen.

Fredag ettermiddag forsøkte han å kopiere fjorårets OL-gull på 500 meter under skøyte-VM her i Max Aicher Arena i Inzell.

Lorentzen gikk i tiende par sammen med russiske Viktor Mushtakov. En annen russer, Ruslan Murashov, ledet før paret på knallsterke 34,22.

Personlig rekord

Starten har vært en hemsko for Lorentzen, men fredag åpnet han på solide 9,7.

Og der det gikk for sakte forrige helg, fikk Lorentzen opp toppfarten denne gangen. Han gikk en god runde og kom i mål på 34,35 - 13 hundredeler bak Mushtakov og til en foreløpig 2.-plass.

Løpet var personlig rekord for Lorentzen med seks hundredeler, og sesongbeste med nesten fire tideler.

- Jeg er veldig lettet, ikke minst! Det er nesten ett sekund raskere enn forrige helg på Hamar, det sier sitt, sier Lorentzen til BA.

Holdt til VM-sølv!

Råsterke Pavel Kulizhnikov og Tsubasa Hasegawa gikk i siste par. Begge måtte gå raskere enn Lorentzen for å skyve ham ned fra pallen. Det klarte ingen av dem, og Håvard Lorentzen vant sølv.

- På en måte var fjorårets enkeltdistanse-VM i OL, så jeg kom jo på en måte som regjerende mester. Å klare å levere slik er jeg storfornøyd med, sier Lorentzen.

En solid opptur for Lorentzen, som har slitt litt denne sesongen.

Det må sies å være overraskende at Kulizhnikov ikke gjorde det bedre i VM-løpet. Viktor Mushtakov vant bronse.

De to andre norske, Bjørn Magnussen og Henrik Fagerlig Rukke, gikk i mål på henholdsvis 35,33 og 34,93. De havnet begge et stykke ned på resultatlisten.

Artikkeltags