Ellevill lagtempo sikret olympisk rekord og finaleplass for Norge

Osingen Sverre Lunde Pedersen var helt enorm i semifinalen, og har med det sikret seg den andre medaljen i årets OL. Det kan bli gull.

Osingen Sverre Lunde Pedersen var helt enorm i semifinalen, og har med det sikret seg den andre medaljen i årets OL. Det kan bli gull. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det norske skøytelaget serverte en fantastisk semifinale på lagtempo og gikk inn til olympisk rekord da Nederland ble slått i semifinalen i OL onsdag.

DEL

Det norske laget med Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen fikk knallhardt motstand i Nederland i semien.

Sven Kramer, Patrick Roest og Jan Blokhuijsen hadde imidlertid ingenting å stille opp med da Norge gikk inn til ny olympisk rekord på 3.37,08.

På sidelinjen jublet landslagstrener Sondre Skarli ellevilt og slo i været med begge hendene. Nå venter hjemmenasjonen Sør-Korea i finalen.

Håvard Bøkko erstattet Sindre Henriksen på det norske laget etter at sistnevnte hadde en svært tung dag i kvartfinalen. Onsdag gikk det norske laget som ei klokke og passerte stort sett før det nederlandske laget gjennom hele lagtempoen.

På den siste runden satte Sverre Lunde Pedersen virkelig fart på det norske laget, og i mål var Norge over sekundet foran Nederland.

Dermed må nederlenderen nøye seg med bronsefinale mot New Zealand.

På kvinnesiden møtes Japan og Nederland i finalen, mens USA og Canada møtes i kampen om bronsemedaljen.

Artikkeltags