Her får han gullkysset

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire uker er alt Rebecca Skavhellen (18) har fått sammen med kjæresten Sindre Henriksen siden september. Mandag kveld kunne hun endelig dele ut gullkysset.

DEL

– Jeg har ventet på å kunne gi ham det kysset helt siden de vant gullet forrige onsdag, stråler Skavhellen.

Nærmere 100 fremmøtte ventet spent på at Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen skulle dukke opp i ankomsthallen på Flesland mandag kveld. Fremst i mengden sto Skavhellen og trippet.

– Jeg var mer nervøs nå enn jeg var før finaleløpet. Det er så deilig å få Sindre hjem igjen!

Mye fra hverandre

Det er fem uker siden de så hverandre sist. Det å være sammen med en toppidrettsutøver kan til tider være krevende. Siden september måned har Skavhellen bare fått fire uker sammen med kjæresten.

– Mitt bidrag til dette OL-gullet er vel at jeg forstår at han må være mye borte, og støtter ham uansett hvor lenge han må være på treningsleir et eller annet sted. Jeg vet at det er skøyter han vil drive med, sier 18-åringen.

Allerede på lørdag må Henriksen reise bort igjen. Da er det Allround-VM i Amsterdam som står for tur, men så snart mesterskapet er over tar han kjæresten med seg til Cuba.

– Det ser jeg frem til. Det er lenge siden jeg har hatt litt kvalitetstid med henne, og jeg kjente de siste dagene av OL at det var på tide å komme seg hjem igjen, sier Henriksen.

– Rebekka er veldig forståelsesfull, men nå er det ikke lenge til ferie. Den Cuba-turen har vært gulroten for oss begge denne sesongen, gliser den ferske olympiske mesteren.

– Overveldende

At nærmere 100 personer skulle ta turen til Flesland for å ønske dem velkommen hjem var i overkant av hva Henriksen hadde sett for seg.

Han ble sammen med Sverre Lunde Pedersen trommet inn i ankomsthallen av sitt eget buekorps, Sandvikens Bataljon.

– Dette var helt eventyrlig. Først hørte jeg trommene, og så så jeg hvor mange som hadde møtt opp. Det er helt sykt. Jeg blir litt stolt, det må jeg innrømme, stråler Henriksen, som i kjent stil plaprer på både inn- og utpust.

– At så mange kommer for å ta imot oss viser bare at det vi har gjort betyr noe. Forhåpentligvis er det ikke siste gang dette skjer!

 

Artikkeltags