Ingen finale på Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen klarte ikke å sikre finaleplass på fellesstarten.

Sverre Lunde Pedersen klarte ikke å sikre finaleplass på fellesstarten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Slått ut i semifinalen på fellesstarten.

DEL

Både Sven Kramer og Sverre Lunde Pedersen la seg bak i feltet innledningsvis, og lot de andre løperne kjempe om den første innlagte spurten etter fire av 16 runder.

Etter fem runder begynte Kramer å sette opp tempoet, og Lunde Pedersen la seg i rygg på nederlenderen. Heller ikke på den andre spurten trykket de gassen i bånn, og lot hjemmehåpet Jaewon Chung stikke av med fem poeng. Kramer tok tre, og Lunde Pedersen ett.

På den tredje spurten ble det nok et poeng på Lunde Pedersen, men to poeng totalt holdt ikke til finaleplass.

Det fordi Peter Michael, Stefan Due Schmidt og Vitali Mikhailau kom i mål som nummer én, to og tre, og sikret seg 60, 40 og 20 poeng. Ettersom ingen av dem hadde sikret seg poeng i de innlagte spurtene gikk de forbi Lunde Pedersen på poengliste.

De åtte løperne med mest poeng tok seg til finalen, men Lunde Pedersen ble nummer ni. Han manglet bare ett poeng for å nå finalen.

Dette er fellesstart:

Den nye utgaven av fellesstart foregår på følgende måte:

Det skal gås 16 runder som tilsvarer 6400 meter. Det er tre innlagte poengspurter underveis, hvor de tre raskeste får henholdsvis fem, tre og ett poeng. De tre beste ved målgang etter 16 runder får derimot 60, 40 og 20 poeng og går uansett videre.

De øvrige løperne rangeres etter hvor mange poeng de eventuelt får underveis. De åtte beste fra hvert av de to semifinaleheatene tar seg videre til OL-finalen.

Artikkeltags