Nederlandske medier fråtser i stoff fra onsdagens fest etter bronsen på lagtempoen.

Bronselaget stilte på fest med den nederlandske fansen i det såkalte «Holland House», som er satt opp i OL-byene Pyeongchang. Tradisjonen tro, var det laget en enorm medalje med bronsefarge. Tidligere i lekene har Sven Kramer stått på scenen, og sendt den ut i publikumet. De har sendt den videre rundt i salen. Da det nederlandske lagtempolaget skulle gjøre det samme, gikk det galt.

Skadet to publikummere

For i stedet for å legge den enorme medaljekopien på hendene til de fremst i publikum valgte Kramer, Patrick Roest, Koen Verweij og Jan Blokhuijsen å kaste den ut i salen.

Den traff to koreanske skøytefans, og skadet dem såpass at de måtte få legetilsyn, skriver den nederlandske avisen De Telegraaf. En av de to ble kjørt vekk i ambulanse, men det skal etter sigende gå bra med begge i dag.

– De rystede lagtempolaget snakket med begge som ble skadet, og beklaget hendelsen, skrev det nederlandske skøyteforbundet i en pressemelding, som ble sendt ut like etter at ulykken skjedde.

– Heldigvis gikk det bra med begge damene, men de var selvfølgelig rystet av det som skjedde. Vi mente selvsagt aldri at dette skulle skje, og vi ville gi dem en offentlig unnskyldning, sier de fire utøverne på det nederlandske lagtempolaget, i den samme uttalelsen.

Tirret på seg Sør-Korea

Det er ikke bare de to skadde koreanske damene som har skapt trøbbel for den nederlandske skøyteleiren. For på pressekonferansen etter onsdagens lagtempo var Jan Blokhuijsen i harnisk på det koreanske publikumet i skøytehallen.

– De behandler hunder bedre enn oss i dette landet, sa Blokhuijsen, helt uoppfordret.

Sørkoreanske medier la selvsagt ut nederlenderens uttalelser, og det gikk fort videre til sosiale medier. For å gjøre en lang historie kort: Nederlenderne er ikke de mest populære i OLs vertsnasjon.

Det endte også med at Blokhuijsen selv måtte ut på Twitter for å beklage seg.

– Jeg sier unnskyld til det sørkoreanske folket. Det var ikke min intensjon å fornærme dere eller landet deres. Jeg bryr meg om dyrenes velferd, og jeg håper at vi kan skape en bedre verden for både mennesker og dyr. Jeg koser meg i De olympiske leker, og takker for deres vertskap, skrev han.

Så spørs det om det er nok til at nederlenderne unngår pipekonsert på dagens 1000-meter.