Wotherspoons kontrakt med Norges Skøyteforbund løper ut til våren, og da er også pengesekken til Fana tom.

– Vi har finansiert Wotherspoon med en tredjedel av lønnen hans i to år, men vi har ikke penger mer enn frem til mai. For å kunne betale lønnen hans etter dette, må vi få inn sponsormidler for å beholde ham, sier leder for Fanas skøytegruppe, Sigbjørn Rabbe, til NRK Hordaland.

Håper på en sponsor

BA har tidligere skrevet at idrettslagets bidrag til canadierens lønn var helt avgjørende for at han ble trener. Norges Skøyteforbund hadde ikke mulighet til å stå for hele lønnen alene. Bidraget til Wotherspoon har gjort at treneren har vært i Bergen en god del ganger i løpet av året. Da har han trent lokale talenter, men også brukt mye tid med Håvard Lorentzen.

– Jeg håper de fantastiske resultatene gullguttene våre i OL, gjør at vi får inn nye sponsorinntekter i fremtiden, sier Rabbe.

Canadieren lovprises på sjeldent vis av alle i den norske OL-leiren i skøyter. «En liten revolusjon» er et av uttrykkene som er brukt om utviklingen siden han kom inn.

Ønsker å bli

Wotherspoons kjempesuksess med Norge gjør ham svært ettertraktet blant andre nasjoner. Derfor vil NSF gjerne ha en avtale med ham som løper til etter neste OL. Det går i Beijing om fire år.

Håvard Holmefjord Lorentzen tok gull på 500 meter og fulgte opp med sølv på 1000-meteren fredag.

– Avtalen min går ut i vår, men jeg håper selvfølgelig at vi får til en forlengelse, sier den stillfarne treneren til NTB.

Familien har funnet seg godt til rette i Oslo, og Wotherspoons bor bare fire-fem skøytelangsider unna Frogner stadion. Datteren på syv snakker flytende norsk.

– Vi har hatt og har dialog med Jeremy. Han har muntlig bekreftet at han fortsetter. Så vi jobber ut formalitetene etter sesongslutt. Vi er svært interessert i at han fortsetter å jobbe for oss, sier skøyteforbundets generalsekretær Halvor Lauvstad til NTB og legger trykk på «svært».

Wotherspoon reiser rett fra Pyeongchang-OL til Japan og sprint-VM sammen med Lorentzen.