Gå til sidens hovedinnhold

Svakeste plassering på ett år: – Det var et drittløp!

Dårligste plassering på 500 meter på ett år

Artikkelen er over 3 år gammel

Seiersvante Håvard Lorentzen gikk inn til en skuffende 11.-plass på 500 meter i Japan.

Det er Lorentzens dårligste plassering på distansen siden han ble nummer elleve og tolv i verdenscupen i Salt Lake City i starten av desember i fjor.

– Jeg blir egentlig ikke stresset. De viktigste konkurransene er innendørs, og der har resultatene hittil vært veldig bra. Det var bare et dårlig løp i dag, rett og slett, sier fyllingsdølen på telefon fra Japan.

– Det er småfeil som gjør at jeg går sakte, men bortsett fra det føler jeg meg like «sharp» som forrige helg. Egentlig var det ikke noen grunn til at det skulle gå dårlig i dag. Det var bare et drittløp, og det skjer innimellom, sier han til BA.

Dårlig start

Verdenscupen har forflyttet seg til Tomakomai i Japan denne helgen. Lorentzen fikk ingen god start på fredagens 500 meter, i tillegg slet han med teknikken i første sving. Dermed havnet han bakpå fra åpningen av, og kom seg aldri opp i sin berømte toppfart.

– Det var bare et drittløp. Jeg får prøve å revansjere det i morgen (lørdag).

– Det er toppfarten jeg er god på, men når jeg ikke kommer opp i toppfart før jeg krysser målstreken er det litt sent. Jeg må unngå slike småfeil lørdag, sier Lorentzen.

Han skal gå en ny 500 meter på i dag, samt 1000 meter og lagsprint på søndag.

Hardt straffet

Mens de aller fleste konkurransene gjennomføres inne i skøytehaller, er helgens verdenscup utendørs. Lorentzen mener feilene hans ble ekstra hardt straffet fordi de skjedde utendørs.

– Det var et brutalt møte med å gå utendørs. Heller ikke Pavel Kulizhnikov (nummer 6) gikk noe superløp. Jeg merker at det er litt annerledes å gå utendørs enn inne i en hall. Men det er ikke noen unnskyldning, for det er like forhold for alle, understreker OL- og verdensmesteren fra Krohnegården.

2.-plass i lagtempoen

Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Sindre Henriksen gikk Norge inn til 2.-plass på lagtempoen.

– Det var litt sjokk å gå lagtempo igjen. Jeg har ikke gått lagtempo på en stund og vi har ikke trent noe særlig på det. Det var uvant, men det var gøy at vi klarte å kneppe opp en plass fra forrige helg og gikk inn til 2.-plass, sier Sindre Henriksen.

Den norske trioen var i mål på tiden 3.47,15. De endte 1,28 sekunder bak Nederland. 2.-plassen ble sikret to hundredeler foran Japan.

– Selv om det går litt «på halv tolv», er Norge fortsatt helt i verdenstoppen, sa NRKs skøyteekspert Even Wetten under sendingen fra Japan.

– Teknisk var det helt katastrofe fra min side. Men vi er så sterke at vi klarer å gå fort likevel. Jeg er ikke helt inne i rytmen. Jeg må nok gå flere lagtempoer hvis det skal gå bedre på de greiene der, sier Henriksen.

Norge var i føringen helt frem til siste par. Nederlenderne viste muskler og fikk en liten revansj for det som skjedde i OL i februar. Da var Norge sterkest og tok gullet.

Med en 8.-plass endte de norske kvinnene nest sist. Opp til vinnerlaget Japan skilte det 13,19 sekunder.