Lunde Pedersen etter fallet: – Det ble en spesiell helg

Sverre Lunde Pedersen vant VM-sølv, men var naturligvis langt nede etter mesterskapet. – Jeg har aldri vært så god, og så er det et fall som ødelegger. Det er veldig bittert, sier Lunde Pedersen. Foto: NTB scanpix

Sverre Lunde Pedersen vant VM-sølv, men var naturligvis langt nede etter mesterskapet. – Jeg har aldri vært så god, og så er det et fall som ødelegger. Det er veldig bittert, sier Lunde Pedersen. Foto: NTB scanpix

– Det sier litt om hvor god jeg har vært når jeg vinner VM-sølv med fall!

DEL

– Det er vanskelig å sette ord på, for det går mange tanker gjennom hodet. Det ble en spesiell helg på alle mulige måter. Jeg har aldri vært så god, og så er det et fall som ødelegger. Det er veldig bittert selvfølgelig, sier Sverre Lunde Pedersen til BA.

For det som så ut til å bli en jubelhelg med karrierens første VM-gull som senior, endte i stedet med en gedigen skuffelse i et av de mest dramatiske skøyteløpene noensinne. Lunde Pedersen seilte fra mesterskapets forhåndsfavoritt Sven Kramer på den avgjørende 10.000 meteren, og hadde gullet langt nede i lommen da han falt i en sving omtrent ti runder før mål.

Ble satt ut

– Skøyten min hektet i svingen der. Jeg ble helt satt ut da jeg falt, det var jeg ikke forberedt på. Det var et bra smell i puten, så jeg var helt vekke da jeg lå der.

– Jeg kom meg på beina og fant krefter jeg ikke var klar over at jeg hadde. Å gå inn til sølv er egentlig sykt, sier han.

LESTE DU DENNE? – Tror alle ser på Sverre som den moralske vinneren!

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du falt?

– At VM-gullet forsvant. Så fort kan det skje. Det sier litt om hvor god jeg har vært når jeg tar sølvmedalje med fall, svarer han.

Vant VM-sølvet

Lunde Pedersen kom seg etter hvert på beina, hentet inn og gikk fra parkamerat Kramer (!), men det holdt «bare» til 2.-plass i sammendraget. Patrick Roest vant gullet på grunn av Fana-løperens fall.

– Det hjelper litt å vite at jeg var best, selv om jeg ikke klarte å fullføre helt inn, sier Lunde Pedersen.

Sverre Lunde Pedersen lå an til å vinne et suverent VM-gull, men falt omtrent ti runder før mål på 10.000 meteren.

Sverre Lunde Pedersen lå an til å vinne et suverent VM-gull, men falt omtrent ti runder før mål på 10.000 meteren.

– Tror du at du hadde sjanse på gullet hvis du hadde kommet raskere i gang etter fallet?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg prøvde å komme i gang så fort jeg klarte. Jeg ble satt ut da jeg smalt hodet i puten, så det var ikke lett å komme seg på beina med en gang. Jeg tror ikke jeg kunne gjort noe annerledes i fallet, svarer Sverre Lunde Pedersen.

– Beste allround-helg

Fallet overskygget selvfølgelig det meste etter helgens mesterskap. Men oppi skuffelsen var det mye positivt å ta med seg. Lunde Pedersen var raskest både på 1500 og 5000 meter, og så knallsterk ut på 10.000 meteren. Han hadde vunnet et suverent VM-gull om han hadde holdt seg på beina.

– Jeg går min beste allround-helg noensinne. 5000 i går og 1500 i dag var helt konge. Alt lå til rette, men man skal holde seg på beina, sukker han.

Mange mener 25-åringen er den moralske vinneren.

– Hehe! Det er vanskelig å si, men på en måte føler jeg det sånn. Men det er en del av gamet å holde seg på beina. I allround må man gå fire gode løp og få klaff på alle, men jeg følte i alle fall at jeg hadde det inne.

– En vond drøm

Landslagstrener Edel Therese Høiseth var oppløst i tårer etter det høydramatiske løpet.

– Det var en vond drøm å se ham gå ned. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne, men det er sånn idretten er, sier Høiseth.

Hun var veldig stolt over både prestasjonen, og mentaliteten 25-åringen viste da han reiste seg og kjempet videre.

– Et sølv i VM med fall er ikke ofte man ser. Jeg er stolt av moralen og fighterviljen han viser i dag. Han var nære å vinne med fall, og det står det respekt av, sier hun til BA.

Resultater

Resultater allround-VM sammenlagt:

Gull: Patrick Roest, Nederland 154,547

Sølv: Sverre Lunde Pedersen, Norge 154,941

Bronse: Marcel Bosker, Nederland 155,953

4) Sven Kramer, Nederland 156,003

Det er sammenlagtresultatene av 500 meter, 5000 meter, 1500 meter og 10.000 meter som avgjør medaljene i allround-VM.

Artikkeltags