Sverre Lunde Pedersen vant sitt første VM-gull!

Sverre Lunde Pedersen vant sitt første VM-gull i karrieren!

Sverre Lunde Pedersen vant sitt første VM-gull i karrieren! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sverre Lunde Pedersen satte hele verdenseliten på plass i Inzell. Fana-løperen gikk inn til et suverent VM-gull.

DEL

Medaljene på 5000 meter i skøyte-VM var ventet å stå mellom Sverre Lunde Pedersen og den nederlandske trioen Patrick Roest, Sven Kramer og Jorrit Bergsma.

Fantomløp

Sverre Lunde Pedersen gikk i nest siste par, og ble løftet frem av de mange norske tilskuerne som har tatt turen til Inzell.

Lunde Pedersen gikk et fantastisk løp! Han holdt rundetidene stabilt rundt 29 sekunder. Osingen kunne gå på tidene til Sven Kramer, og runde for runde økte han ledelsen til den nederlandske skøytekongen.

Stemningen steg i hallen i takt med at Lunde Pedersen skrev skøytehistorie i Max Aicher Arena. Ledelsen til Kramer økte for hvert skyv, på slutten gikk Lunde Pedersen sekundet raskere enn Kramer på rundene.

Lunde Pedersen gikk i mål på tiden 6.07,16, over fem sekunder foran Kramer.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse! Jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg ennå. Det spesielt, og måten jeg gjør det på... Helt utrolig, sier Lunde Pedersen til NRK.

Lunde Pedersen ble hyllet med stående applaus - selv fra den nederlandske fansen - mens han gliste og vinket mot tribunene etter løpet.

– Alt stemte. Jeg mistet aldri farten, og tiden er langt over forventning. Det er rett og slett vanskelig å beskrive, sier den ferske verdensmesteren på 5000-meter.

Roest holdt ikke inn

Jorrit Bergsma hadde gått et svakt løp tidligere på kvelden. Dermed var det bare Patrick Roest i siste par som kunne frata Lunde Pedersen VM-gullet.

Roest gikk ut i hundre og var over to sekunder foran Lunde Pedersen midtveis i løpet. Men Roest fikk det tungt på slutten, og mistet gradvis ledelsen utover løpet. To runder før slutt var Roest bak tidene til Lunde Pedersen, og de norske supporterne skjønte at det kom til å ende med norsk gull.

Patrick Roest gikk i mål på tiden 6.11,70, nesten fem sekunder bak Lunde Pedersen.

Dermed har Sverre Lunde Pedersen vunnet sitt første VM-gull i karrieren!

- Utrolig. Jeg visste at han var i bra form, men 6.07 hadde jeg aldri trodd, sier landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK.

Artikkeltags