Tilbake etter skrekkskaden

Håvard Lorentzen er tilbake på isen.

Håvard Lorentzen er tilbake på isen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Håvard Lorentzen (23) var på is tirsdag.

DEL

Det var midt i oktober under en treningstur i Inzell, Tyskland uhellet var ute for Fana-løperen. Det ble heller makabert da han falt i en sving, og det ene skøytebladet skar opp store deler av leggen hans.

Bildet av det hele kan du se i bunn av denne saken. NB: Ikke for sarte sjeler...

Utrolig nok røk ingen nerver som en følge av det omfattende kuttet, og Lorentzen ble dermed forespeilet en drøy måneds tid uten trening, før en opptreningsperiode kunne starte.

"Utekos" på Slåtthaug

Nå er den i gang. Hudtransplantasjon måtte til, så leggen vil aldri se spesielt god ut – men det betyr ingenting for 23-åringen.

– Det viktigste er at leggen fungerer som den skal!

Det sier han til BA etter at han endelig fikk teste seg på isen på Slåtthaug tirsdag. Tross været var det en god opplevelse for ham.

– Det var et helvetes regnvær og hagl, men det er alltid deilig å være ute på Slåtthaug, ler han.

– Det var deilig å være på isen igjen. Det begynner å bli noen uker siden sist jeg gikk på skikkelige skøyter, jeg har bare prøvd noen bandyskøyter så langt. Det gikk greit, og jeg følte ikke noe problem med leggen, men jeg har litt å gå på med bevegeligheten i ankelleddet, forklarer han.

Skal til Hamar

Det vil fortsatt ta tid for Lorentzen, som fortsatt er usikker på når han kan begynne å konkurrere igjen.

– Etter hvert kan jeg prøve å gå på tid, og se hvor langt unna jeg er. Jeg skal ikke begynne å gå skikkelig før jeg kan se at jeg er på et fornuftig nivå, melder han.

Fana-løperen håper å komme seg med på en samling i Hamar neste uke for dem som ikke går verdenscupen – noe som selvfølgelig er uaktuelt for ham nå.

– Forholdene på Slåtthaug er jo ikke alltid like gunstige, så jeg håper å få trent litt inne!

Artikkeltags