Gå til sidens hovedinnhold

Lunde Pedersen skuffet på 1500-meter

Artikkelen er over 4 år gammel

Sindre Henriksen ble beste nordmann på en middels norsk dag i Heerenveen.

Fana-gutten gikk mot tyske Nico Ihle i siste par på lørdagens 500-meter i Heerenveen.

Før han selv skulle i aksjon fikk Lorentzen se konkurrentene spurte inn til flere sterke tider. Sterkeste var Laurent Dubreuils med tiden 34,80.

Fornøyd Lorentzen

Det klarte ikke Lorentzen å matche, og bergenseren klokket inn på 35,03. Det holdt til 8.-plass.

– Jeg fikk ikke en så god førstesving som i går, og det preget resten av løpet. Men jeg er ikke fryktelig langt bak pallen. Jeg presterer på et stabilt høyt nivå, sa Lorentzen til NRK etter løpet.

Han var 18 hundredeler bak pallen.

– Dette var et greit løp. Konkurransen på 500-meter er vanvittig tøff. Det er 10-15 stykker som kan vinne, mente 25-åringen.

Fredag vant Lorentzen sitt første verdenscup-løp på 500-meter. Da gikk han på 34,69.

Henriksen tok ledelsen

Håvard Bøkko var første nordmann i aksjon  i andre par på 1500-meteren. Bøkko, som har hatt en liten karrierepause, gjorde comeback i Heerenveen, og fullførte på 1.46,42. Det holdt til midlertidig ledelse.

I neste par entret Sindre Henriksen. 25-åringen fra Nattland startet i ytre bane, og gikk i par med sørkoreanske Seung-Hoon Lee.

I mål tok Henriksen er foreløpig ledelse på 1.46,28.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er min beste tid her. Jeg gikk alene hele veien, og fikk ingen hjelp av makkeren min, sa Henriksen til NRK.

Han ble til slutt beste norske utøver på en 6.-plass.

Knallsterk russer

Denis Yuskov gikk en knallsterk 1500-meter. Russeren gikk i niende par sammen med nederlenderen Thomas Krol, og tok en soleklar ledelse med tiden 1.44,42 før Sverre Lunde Pedersen og Koen Verweij skulle gå i siste par.

Men både Lunde Pedersen og Verweij tøblet i siste løp. Nordmannen holdt på å gå på trynet to ganger, og Verweij mistet muligheten til pallplass da han mistet balansen i siste sving.

Lunde Pedersen måtte ta til takke med 1.47,01 og en skuffende 13.-plass. Verweij ble nummer fire, 1,67 sekunder bak Yuskov.  

– Vi er skuffet over tiden til Sverre. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg tror det kan ha vært en feil med skøytene, sa landslagssjef Sondre Skarli til NRK.