«Hvordan klarte du å kløne det til igjen? Forrige gang sprakk du, denne gangen var det et fall. Hvorfor prøvde du ikke bare å gå for seieren sammenlagt? Det var vel ikke poeng i å slå pojken från Trollhättan. Er skuffet over at du ikke klarte denne gang. Du er vel en slags Dan Jansen (se faktaboks, red.anm.). Dette var skuffende».

Slik lyder meldingen Sverre Lunde Pedersen skal ha fått etter den ulykksalige 10.000 meteren der han falt fra VM-gullet på søndag.

Dette har fått landslagssjef Sondre Skarli til å reagere kraftig.

I sosiale medier har han delt både tekst og navn på avsenderen. Det var TV 2 som omtalte saken først.

– Dessverre er det alltid noen som klarer å være negativ til alt og alle. Derfor blir du uthengt nå, melder Skarli.

– Forkastelig

Han vil ta et oppgjør med slik oppførsel.

Dan Jansen

Foran Vinter-OL 1988 i Calgary var Dan Jansen blant gullfavorittene på 500 meter og 1 000 meter. Noen timer før starten på 500-meteren fikk Jansen en telefon med beskjed om at søsteren var i ferd med å dø av leukemi. Bare timer etter at han hadde snakket med søsteren, kom beskjeden om at hun var død. Samme kveld falt Dan Jansen under 500-meterløpet, og senere i lekene falt han også på 1 000 meter.

 

– Jeg føler vi må ta et standpunkt mot mobbing i idretten og samfunnet ellers. Det er greit å stå opp og si at det ikke er ålreit å sparke folk som ligger nede, sier han til TV 2.

– Sverre gjør en heroisk innsats som han vil huskes for resten av livet. Han hadde et uhell, men han er en idrettshelt hos 99,9 prosent av befolkningen. Han hadde det veldig tøft, et av de tyngste øyeblikkene i karrieren. Da synes jeg det er forkastelig å sparke en som ligger nede, fortsetter Skarli til kanalen og kaller det hele en ukultur.

 

Han påpeker samtidig at det har tikket inn svært mange hyggelige meldinger etter den dramatiske 10.000-meteren.

Sverre Lunde Pedersen har ikke kommentert den negative meldingen.

BA snakket med ham på søndag om VM-gullet som glapp. Da var han langt nede.

 – Det er vanskelig å sette ord på, for det går mange tanker gjennom hodet. Det ble en spesiell helg på alle mulige måter. Jeg har aldri vært så god, og så er det et fall som ødelegger. Det er veldig bittert selvfølgelig.