– Ut ifra testresultatene ser det ikke ut som om kroppen har sykdom i seg. Det kan rett og slett se ut som om det som skjedd den søndagen i EM var et forbigående virus eller sykdom. Det kom og gikk den dagen, sier Sverre Lunde Pedersen til BA.

LES OGSÅ: Pedersen til legesjekk

Han er lettet over at alt tyder på at han å er frisk. Men nøyaktig hva som egentlig skjedde da han gikk helt tom og mistet EM-medaljen i Heerenveen, vet han altså ikke.

– Er du sikker på at det var sykdom - og ikke det at du bare gikk tom for krefter?

– Jeg følte meg ikke som jeg pleier den dagen. Jeg var ikke helt i hundre, rett og slett. Det, og med tanke på at jeg var i mye bedre form dagen før, gjør at jeg tenker at noe må ha vært galt. Hvis kroppen ikke er helt frisk, kan det bli sånn - i hvert fall på 10 000-meter. Så brutalt er der, sier osingen.

Lunde Pedersen har nå kommet seg til hektene etter den forferdelige opplevelsen i Heerenveen. Han har trent lett den siste uken - de siste dagene i Hamar. Tirsdag blir det en snarvisitt hjem til Os.

– Hva betyr smellen for resten av sesongen?

– Fysisk tror jeg ikke det skal ha noe å si. Jeg må bare bli ferdig med det. Jeg må tørre å være offensiv før de neste løpene. Jeg vet at jeg har nivået inne - og jeg har hatt utrolige mange gode opplevelser på isen. Det er de jeg må dra frem, ikke den opplevelsen. For det var brutalt, og akkurat der og da var det ikke noe gøy.

– Jeg må bare se fremover. Det kommer nye sjanser. Om to uker er det verdenscup i Berlin. Etter det er det to uker til VM (Hamar). Det er nok av tid, og jeg er optimistisk.