– Jeg blir i Norge. Vi er enige om en ny avtale, og den mangler egentlig bare signaturen min, forteller sprinttreneren til BA.

Kontrakten hans med Norges Skøyteforbund gikk ut etter denne sesongen. Nå blir den forlenget.

– Dette var en veldig god nyhet for meg. Jeremy har vært ekstremt viktig for min og hele sprintlandslagets fremgang, så dette var en veldig god nyhet, sier Håvard Lorentzen.

Uavklart med Fana

– Ja, vi er enige. Jeremy har vært syk sist uke, så det er eneste grunnen til at vi ikke har signert en kontrakt ennå. Det regner vi med å gjøre i løpet av de nærmeste dagene, sier Halvor Lauvstad.

Generalsekretæren i forbundet er selvsagt fornøyd med at de får beholde treneren. Wotherspoon trekkes frem av mange som en del av forklaringen på Lorentzens suksess denne sesongen.

Det er ennå uavklart om Fana skal være med å bidra på lønnen til den populære treneren, slik de har gjort i den forrige avtalen.

– Vi skal snakke med dem i løpet av uken, forteller Lauvstad.

Mer nervøs enn i OL

Wotherspoon satt hjemme i Oslo da Lorentzen gikk inn til VM-gull.

– Det er stort, og enda mer nervepirrende enn det var i OL. Da visste vi at Håvard var i kjempeform, men nå har han vært syk. En kan jo se på avslutningene hans at det har preget ham. Spesielt på 1000-meteren, forteller treneren, som selv preget toppen av pallen i skøytesprint under sin aktive karriere.

– Til tross for sykdommen vinner han. Det sier litt om nivået Håvard er på, mener Wotherspoon.