Mer heder for skøyteløperne

Sindre Henriksen, Håvard Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen.

Sindre Henriksen, Håvard Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Lorentzen fikk hver sin stein på Bergens Walk of Fame i Nøstegaten.

DEL

NØSTET: Solen strålte om kapp med de tre skøyteløpernefredag,  da teppet ble dratt til side og de tre steinene kom til syne.

– Det er utrolig stas! Jeg ser de andre navnene som ligger der, og det er folk som virkelig har gjort seg bemerket her i Bergen. Det viser at det vi har gjort har innvirkning på det som skjer mellom de syv fjell, sier Sindre Henriksen.

– Erna Solberg, Trude Drevland, Sir Paul McCartney, Sindre Henriksen...?

– Hehehe! Det klinger ikke rett i mine ører ennå, men det må det vel etter hvert. Det er utrolig gøy, og jeg håper dette bare er starten. Det er motiverende, smiler Henriksen.

Satt Bergen på kartet

Å få en stein på Walk of Fame er forbeholdt personer som har satt Bergen på kartet. De tre skøyteløperne fikk utmerkelsen som følge av sine medaljer i vinterens OL.

– At det kom tre gutter fra Bergen som klarte dette var helt uventet. Da jeg snakket med de andre, så var alle enige. Det var ingenting å diskutere. Når de gjør det så bra, så må de få en ekstra medalje, begrunner Roger Iversen, en av initiativtakerne bak Bergens «Walk of Fame».

Mye media og 60–70 personer møtte opp da steinene ble avduket.

– Det betyr veldig mye. Det er stor stas og en ære å få en stein her. Det er godt selskap. Vi må bare fortsette å levere, så vi bevarer æren av å ha en stein her, sier Sverre Lunde Pedersen.

– Litt ekstra spesielt at en osing får plass på Bergens «Walk of Fame»?

– Ja, så nå er jeg spent på hva Os har tenkt å gjøre. Nå blir det vel statue midt i Os sentrum. Nei da, vi har markert og feiret på Os også, svarer han.

– Blir dullet med

Håvard Holmefjord Lorentzen syntes steinen er fin.

– Utrolig stas. Vi blir dullet godt med her i byen. Det er kult, sier Lorentzen.

Han forsikrer at skøyteløperne ikke skal miste fotfestet av den grunn.

– Det er mer å vinne ennå. Vi er godt i gang med treningen og gjør oss klar for en ny sesong.

Sindre Henriksen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen fikk hver sin stjerne i fortauet på Nøstet i dag.

Artikkeltags