Nest beste skytter under 20 år

Mats Aadland Flatås (18) drømmer om å komme med på Kongelaget i fremtiden.

Mats Aadland Flatås (18) drømmer om å komme med på Kongelaget i fremtiden.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mats Aadland Flatås (18) utsatte førstegangstjenesten med to dager for å skyte på Landsskytterstevnet. Der ble han nest beste skytter under 20 år.

DEL

STJØRDAL: – Jeg er ganske fornøyd. Det var ikke «pers», men jeg har hatt en dårlig periode og forventet ikke så mye, sier 18-åringen fra Stord.

Med 343 poeng ble han nest beste skytter under 20 år på bane i årets Landsskytterstevne. En etterlengtet opptur etter noen år uten full klaff på Landsskytterstevnet.

– Det er bra. Jeg har trent mindre i år ettersom jeg skal i forsvaret på førstegangstjeneste. Da ser jeg ikke så mye vits i å satse, forteller Flatås.

Militæret på torsdag

Faktisk reiser han til Skjold og førstegangstjenesten på torsdag. Opprinnelig skulle han inn på tirsdag, men søkte om utsettelse i to dager for å kunne skyte baneskytingen på Landsskytterstevnet. Han er også kvalifisert for finalen i feltskyting, men ettersom den er fredag kveld må han stå over.

Flatås har gått toppidrett skyting på videregående skole. I fjor trente han elleve økter i uken.

– Jeg håper å drive med skyting så lenge jeg kan gå. Jeg ser for meg Kongelaget i fremtiden. Skyting er noe jeg vil satse videre på, smiler 18-åringen.

Sølv i militær-NM

Espen Skjelbreid Grimstvedt (26) fra Hålandsdalen i Fusa imponerte også i går. Han vant sølv i militær-NM med HK416. Gullet røk da han tapte omskytingen mot rutinerte Kim André Aannestad Lund, som blant annet er tidligere skytterkonge og gullvinner i militær-VM.

– Det var kanskje den verste motstanderen å få i omskytingen, ler Grimstvedt.

– Det er stort å vinne sølv. Det er gøy å henge med de beste skytterne i landet, sier Grimstvedt, som jobber som minerydder og er bosatt i Bergen.

Espen Skjelbreid Grimstvedt.

Espen Skjelbreid Grimstvedt.

Artikkeltags