Løpet gikk av stabelen mandag, 2. pinsedag. Med barneløp, halv-maraton og et fem kilometers trim- og konkurranseløp sto som vanlig på menyen.

Dette er 26. gang Åsaneløpet arrangeres, og det ble to nye vinnere.

SAVNET KONKURRANSE

Helt fra start til mål hadde den ferske kometen Mulugeta Zewde Hulensav (26) løpt i ensom majestet under halv-maratonet.

– Det var litt for varmt i starten. Jeg måtte roe meg ned litt, så det ble ikke noen ny rekord. Det er en stor overgang fra kulden i vinter til denne varmen, sa Hulensav etter løpet på tiden 1.07.38.

Tross seieren var ikke etioperen i strålende humør. Han forventet litt mer av seg selv i de relativt flate løypene i Åsaneløpet.

– Jeg hadde planer om å ta rekorden, så jeg er litt skuffet over tiden, sa en ærlig Hulensav like etter målgang.

Han var flere minutter for andremann på halvmaratonet, Sondre Øvre-Helland, som kom inn på 1.17.41. Kjetil Bregård sikret seg pallplass på 1.18.59.

– Det hadde vært kjekt om det var noen å konkurrere med, smilte Hulensav, som forventet å vinne.

– Og jeg er glad for at jeg gjorde det, avsluttet han.

– PLAGET AV VARMEN

En suveren ener til tross, det ble som seg hør og bør en folkefest på Åsane mandag.

Omtrent 400 barn var i aksjon under Barneløpet. Halv-maratonet trakk 99 løpeglade ut i løypene, mens 251 knøt på seg joggeskoene for å delta på fem-kilometeren.

Cecilie Landro (19) ble beste kvinne på halv-maratonet med tiden 1.43.33.

– Det var veldig gøy å komme først. Det var tungt i dag i solen. Jeg ble plaget av varmen, så det ble ikke noe toppløp, men det var gøy likevel. Jeg roet ned da jeg innså at jeg ikke kom til å "perse" uansett, sa hun like over målstreken.

Oddny Ringheim og Marianne Berg kom bak, på henholdsvis 1.51.48 og 1.53.49.

UNG VINNER

Mikal Iden (18) vant fem-kilometeren med tiden 15.26. Triatlon-utøveren leser for tiden til eksamen, så han var usikker på formen.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare å vinne, sa han.

Bjarte Eikanger og Mikals bror Gustav Iden kom på plassene bak.

For kvinnene på fem-kilometeren vant Hilde Aasheim på tiden 17.22. Ingvild Myking og Kjersti Fresvik prydet også pallen.

Åsaneløpet arrangeres kun over én dag, så man hadde kun muligheten til å delta på mandag i år.

Løpsleder Kjell M. Ebbesvik kunne fornøyd konstatere at dagen var vellykket.

– Det har vært god stemning, god løping, og jeg tror alle løperne kom i mål til slutt, smilte han etter å ha rigget ned.