Gå til sidens hovedinnhold

Smashet seg videre

Artikkelen er over 10 år gammel

E-cup-eventyret er i gang for Nyborg. Søndag gikk de videre etter å ha banket Seat Näfels Volley fra Sveits.

For første gang siden 80-tallet har et norsk volleyballag gått videre i europacupen. Nyborg vant lørdag den første kampen mot sveitserne 3–2. Søndag klinte de til og slo Seat Näfels 3–1 etter et spennende siste set.

Nyborg-trener Ivar Bakken var stolt etter europacuptriumfen.

– Dette er det beste laget jeg noen gang har trent. Jeg var med å gå videre i europacupen med Ulriken en gang på 80-tallet, men dette topper den prestasjonen, sier Bakken til BA etter kampen.

For det ble en spennende kamp. Nyborg tok kommandoen i første set og vant fortjent 25–20. Sveitserne virket rystet etter kampen på lørdag.

De kom likevel tilbake i neste set og vant ganske overlegent 19–25. Mange på tribunen trodde nok at laget med en landslagsspiller fra Brasil og Mexico skulle dra kampen i land, men slik ville ikke Nyborg det.

De tok frem fantastisk spill og knuste sveitserne i det neste setet hele 25–15.

I det fjerde setet åpnet de røde forrykende og ledet 10–5. De slapp seg litt nedpå og gjorde det hele mer spennende enn nødvendig. Nyborg vant likevel etter en flott serve av Ørjan Siljander som sikret videre avansement i europacupen.

– Dette var utrolig deilig. Det største jeg har opplevd i innendørs volleyball. Nå skal nok guttene ta seg en fest, sier Øivind Hordvik.