Steffen Kjærgaard innrømmer dopingbruk

- I snart femten år har jeg holdt på en løgn, innledet Steffen Kjærgaard med på pressekonferansen tirsdag hvor han innrømmet å ha brukt blant annet EPO i tiden han var i US Postal.

- I snart femten år har jeg holdt på en løgn, innledet Steffen Kjærgaard med på pressekonferansen tirsdag hvor han innrømmet å ha brukt blant annet EPO i tiden han var i US Postal. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

La kortene på bordet på pressekonferanse tirsdag formiddag. Se liveoppdatering nederst i saken.

DEL

– I snart 15 år har jeg holdt på en løgn. Det som har kommet fram de siste to uker gjennom USADAs offentliggjøring om US Postal har gjort at jeg har vært nødt til å ... dra fram min mørke løgn fra fortiden, sa Kjærgaard.

Han sa at han de to første årene av proffkarrieren, i TVM-laget, opplevde «et skittent game» han var uforberedt på etter tiden som amatør i Norge.

– Da de årene var ferdig, hvor jeg var helt ren og ikke brukte ulovlige medikamenter, så tok jeg valget et stykke inn i 1998-sesongen, at om jeg skulle være med på dette racet videre så var jeg nødt til å ta del på de premisser jeg følte at rådet i feltet. På eget initiativ gikk jeg da til anskaffelse av EPO, sa han.

DÅRLIG NATTESØVN

Kjærgaard meldte at han fikk en «respons» da han begynte å dope seg, og at det bidro til bedre resultater og kontrakt med US Postal. I 2000 og 2001 syklet han Tour de France som hjelperytter for Lance Armstrong. Kjærgaard fortalte at laget organiserte dopingen da han var i US Postal.

– Jeg var en del av US Postals nå godt kjente regime i omtrent tre sesonger. Den siste perioden opplevde jeg så dårlig respons av dopingen at jeg valgte å gi meg med det, sa han.

Kjærgaard avviste å ha blitt presset til å holde tett om det han opplevde, men sa at han som mange andre «valgte å følge stillhetens lov». Han hevdet at han står fram på grunn av dårlig samvittighet, ikke fordi han regnet med å bli avslørt.

– Det var samvittighet og dårlig nattesøvn som gjorde at valget har kommet over de siste dagene, sa han.

ANTIDOPINGHOLDNING

Han bedyret også å ha stått for en antidopingholdning i årene som sportssjef i sykkelforbundet.

– Det var viktig å vise den holdningen fordi jeg selv har hatt et problem med min egen samvittighet. Jeg sitter med en følelse av at de jeg har jobbet sammen med, syklister i landslagsregi gjennom min tid, opplever at jeg har hatt en streit holdning, sa han.

– Jeg håper at ingen norske syklister så mye som tenker på å ta det valget jeg gjorde for 15 år siden.

NTB meldte tidligere tirsdag at Kjærgaard ville stå fram med sitt dopingmisbruk.

Følg pressekonferansen i vinduet under:

Artikkeltags