Tertnes og Larvik spilte torsdag kveld treningskamp i Mathopen Idrettshall. Den kampen var det ikke hvem som helst som fikk anledning til å se.

Kun idrettslagets egne håndballspillere og trenere, samt noen sponsorer og media, fikk slippe inn i hallen.

Leder for håndballgruppen til Mathopen IL, Ann-Margrit Grip, forklarer hvordan tingene henger sammen.

– Alle foreldrene til ungene som er her inne har ikke blitt invitert. Kampen er kun for spillere og trenere. Vi har gitt beskjed til trenerne om at ungene er deres ansvar, sier Grip.

Er det mange sure håndballforeldre i klubben nå?

– Ja, de slåss om å jobbe dugnad. Det er også en del trenere fra i fjor som har gitt seg, men som står vakter. Også Kjøkkelvik IL har lurt på om de kan få noen plasser siden de er naboklubb, forteller Grip.

INGEN BILLETTER

Men til tross for mange lukrative tilbud har ikke Mathopen-lederen latt seg friste til å gjøre business ut av kampen.

– Nei, her er det ingen solgte billetter, her er det bare inviterte. Det er en del som har forsøkt å bli venn med meg i det siste, sier Grip lattermildt.

– Det er også noen som har ment vi burde arrangert kampen i Sotra Arena for å tjene penger, men vi ville ha den her og at den skulle være for ungene.

Mathopen tjente derfor ikke de store pengene kveldens showkamp.

– Vi har bare kiosksalget. Det er ungene som har vunnet dette, derfor vi vil de skal få kampen gratis, forklarer hun.

VANT KONKURRANSE

Kampen vant Mathopen i en landsomfattende konkurranse som butikkkjeden Rimi har arrangert i samarbeid med Larvik, der det gjaldt å ha flest håndballspillere innom butikken i en ukjent periode.

– Over 30 butikker deltok og den lille bygden Mathopen trakk det lengste strået. Premien var at Larvik skulle komme i vår hall, forklarer Grip.

Topphåndball er ikke hverdagskost her i Bergen vest. Klubbens herre- og damelag befinner seg begge helt nede i 5. divisjon.

– Det er helt utrolig å se Larvik her. De har vært på Rimi-butikken og signert autografer tidligere i dag, og mange har kjøpt drakter og fått autografer på. Det er merkelig å se de i virkeligheten, sier Grip.

HEIET PÅ «FEIL» LAG

Nær 250 unge håndballspillere fikk plass i Mathopenhallen. De heiet på begge lag gjennom kampen, men det var stjernegalleriet til Larvik som fikk klart mest jubel.

– Larvik er veldig flinke. Det var veldig spennende å se dem her, derfor heiet jeg på dem, sier Frida Ystebø (11).

Det var også Larvik-spillerne som var mest populære etter kampslutt. Frida og mange av venninnene sikret seg autografen til Anja Edin.

– Fordi jeg synes hun er veldig flink, sier Frida.

Tertnes er det siste norske laget som har slått Larvik. Det skjedde i sluttspillet sist sesong. I kveldens kamp, som var Tertnes siste treningskamp før seriestart, innfridde Larvik favorittstempelet og vant greit 32-26.

Landslagsaktuelle Stine Skogrand på Tertnes viste at hun også denne sesongen blir å regne med. Hun ble kampens toppscorerer med ni mål.