Gå til sidens hovedinnhold

Ville vunnet NM i herreklassen

Artikkelen er over 5 år gammel

153 kilo holdt i massevis til seier for Anna Dorthea Espevik (18) i helgens NM i benkpress. Faktisk ville det holdt til å vinne herreklassen!

– Nå var ikke tilsvarende klasse for herrer veldig sterk denne gangen, men ja, hun ville vunnet der i helgen, sier trener Alexander Kirketeig til BA.

Anna Dorthea Espevik fra bergensklubben Odin vant 72-kilosklassen for damer med et løft på 153 kilo, mens Jøran Langset vant 74-kilkosklassen for herrer med 147,5 kilo.

Les mer: Nummer fem på BAs talentliste 2015

– Jeg tror jeg har litt mer inne, men ikke så mye mer akkurat nå. Så jeg er veldig fornøyd, sier Espevik, som fylte 18 år søndag.

– NM-gull og ny pers var en fin bursdagspresang til meg selv, smiler hun.

Video: Anna Dorthea løfter 150 kilo

Favoritt i EM

Det var altså senior-NM Espevik vant i Stavanger i helgen. 153 er seks kilo over hennes egen verdensrekord i ungdomsklassen i benkpress, men blir ikke godkjent. Men et NM er selvsagt godkjent i Norge, og løftet er norsk rekord også for senior.

Nå venter fire uker med et litt bredere fokus enn bare på benkpress. For den råsterke jenten fra Tysnes, som er bosatt i Bergen, satser vel så mye på styrkeløft som på spesialøvelsen benkpress. Og 14. april skal hun løfte i ungdoms-EM i styrkeløft i Malaga.

– Dette blir hennes siste år i ungdomsklassen, og hun stiller som favoritt, forklarer trener Kirketeig.

For tross hennes enorme kapasitet i benken, er det styrkeløft som er Espeviks hovedprioritet. Det innebærer altså knebøy og markløft i tillegg til benkpress.

Sjekk: Espevik satte verdensrekord

– Styrkeløft størst

– Det er ikke noe problem å jobbe med begge deler, benkpress er tross alt en del av styrkeløft. Men styrkeløft er en større idrett, så det er den jeg satser mest på, sier hun. Noe Alexander Kirketeig, selv internasjonal styrkeløfter, selvsagt støtter.

– Det er mer omfattende, men helt klart den største sporten av de to, sier han.