Gå til sidens hovedinnhold

Er dette Bergens råeste 50-åring?

Artikkelen er over 4 år gammel

Spørsmålet er betimelig å stille. Geir Arne Giseth slo alle rekorder fredag!

Odin Styrkeløftklubb arrangerer NM i styrkeløft for veteran, ungdom og junior i helgen.

Fredag var det veteranenes dag. Eller, rettere sagt: Geir Arne Giseths dag. For Odin-utøveren har ikke bare en spesiell plass i miljøet i Bergen. 50-åringen er også suveren blant veteranene i hele Norge.

Han løftet 272,5 kilo i knebøy, 187,5 i benkpress og 312,5 i markløft. De færreste av oss er i nærheten av å ha samme kapasitet, og enda færre er i stand til å forbedre kapasiteten sin etter fylte 50. Giseth går motsatt vei!

Begynte som 40-åring!

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes det gikk bra, spesielt tatt i betraktning at det har vært hektisk de siste dagene. Det er vi i Odin som arrangerer, så det er mye å gjøre med rigging, styring og herjing. Ingen optimal oppladning, humrer Giseth.

Les også

Espevik vant EM tross nesten-tabbe

Likevel slo 50-åringen, som fyller 51 i august, både sine egne og en rekke norgesrekorder. Han løftet i serien knebøy, benkpress og markløft, og tok rekordene i samtlige øvelser. Han ble kåret til beste løfter uavhengig av vektklasse i eldre veteran, og tok gull i alle enkeltøvelsene bortsett fra benk, der han måtte ta til takke med sølv.

Les også

NM-gull og nordisk rekord

– Jeg var nok en av favorittene, innrømmer Giseth – som tross prestasjonene ikke har vært i styrkeløftmiljøet altfor lenge. Først etter fylte 40 satset han på idretten.

– Jeg har holdt på med idrett hele livet. Fotball, slalåm og slike ting. Så har jeg trent vekter litt ved siden av, som de fleste, på treningsstudio. Etter hvert påpekte en del folk at jeg var sterk i basisøvelsene. Da begynte jeg skikkelig. Jeg kom jo inn i miljøet sent, så jeg hadde aldri ambisjoner om å vinne noe, men jeg gjorde jo det. Det var kjekt å oppdage at jeg kunne!

Ren sport i vekst

Giseth er oppvokst på Helgelandskysten, men kom til Bergen for 20 år siden. Han håper at prestasjonene også kan være motivasjon for dem som er kommet litt opp i årene. Selv etter at han altså har fylt 50, kommer personlige rekorder på rekke og rad.

Les også

Karen skal ta én knebøy per stemme de får. Til nå har de fått 3700

– Det må jo være motivasjon for andre også. Dette viser at styrke er noe en kan bevare lenge, bemerker Giseth, som også er takknemlig for styrkeløftmiljøet i Odin.

– Det er blitt et veldig godt miljø her, og sporten vokser noe voldsomt. Nå har vi lovende utøvere som Anna Dorthea (Espevik, som ble nummer tre på BAs talentkåring for 2016) og Bjarte Vik Larsen. Det har nok hatt en effekt at for eksempel crossfit har kommet, for mange trekker derfra og inn til styrkeløft.

– Vi er også under paraplyen til Norges idrettsforbund. Det er veldig viktig. Da vet man at man møter rene utøvere, og ikke de som jukser, sier han.

Kommentarer til denne saken